Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Λάρισα - ΠΑΟΚ 0-2

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009


Κυρίαρχος

Μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, όπου δοκιμάστηκαν σημαντικά οι αντοχές της ομάδας, ο ΠΑΟΚ απέδειξε σήμερα την ωριμότητα και τη σταθερότητά του και νίκησε άνετα την ΑΕΛ μέσα στη Λάρισα με 0-2. Αυτό, σε συνδυασμό με την ισοπαλία Πάο-ΑΕΚ, μας επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι-οφ, να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Είναι πολύ δύσκολο να χάσει ο ΠΑΟΚ ματς στο οποίο προηγείται, ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος δεν έχει διαφορά κλάσης. Από τη στιγμή που καταφέραμε να προηγηθούμε στο 9΄ με μια κεφαλιά-κεραυνό του Μπακα-γκολ, μετά από σέντρα-λουκούμι του Κονσεϊσάο, κρατούσαμε την τύχη μας στα χέρια μας. Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του, παίξαμε πειθαρχημένα και μυαλωμένα, τα χαφ έκαναν σπουδαία δουλειά στον ανασταλτικό τομέα, Ίβιτς-Σορλέν βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα, διήνυσαν πάρα πολλά χιλιόμετρα και βοήθησαν σημαντικά και στην επίθεση, και το ματς θα πήγαινε πολύ καλύτερα αν αξιοποιούσαμε τις δυο ευκαιρίες που μας δοθήκαν στο τέλος του α΄ ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 44΄ ο Μπακαγιόκο μπήκε αμαρκάριστος στην περιοχή της Λάρισας και σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, νέα οργανωμένη αντεπίθεση της ομάδας μας βγάζει τον Κονσεϊσάο αμαρκάριστο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε όμως λίγο άουτ.

Στο β΄ ημίχρονο το σκηνικό ήταν ίδιο, παρά τις απεγνωσμένες αλλαγές του Ουζουνίδη, ενώ εμείς από το 65΄ το γυρίσαμε σε 4-3-3 με την αλλαγή Μπακαγιόκο-Βιερίνια. Το γκολ που "κλείδωσε" τη νίκη ήρθε στο 80΄, με εξαιρετική αντεπίθεση από αριστερά, αριστοτεχνική ντρίμπλα Σορλέν, συρτή σέντρα, καταπληκτική προσποίηση Μούσλι που άφησε την μπάλα να περάσει κάτω απ' τα πόδια του, και εύκολα πλέον ο αμαρκάριστος Κονσεϊσάο έγραψε το 0-2. Πρέπει όμως να πω ότι παίξαμε αρκετά με τη φωτιά, γιατί όσο παραμένεις στο επίφοβο 0-1 ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει μια γκέλα και θα δεχτείς γκολ από το πουθενά. Τέτοιες περιπτώσεις υπήρξαν, όπως π.χ. στο 53΄, όταν ο Βέμπερ ξεμαρκαρίστηκε από αριστερά και έβγαλε σέντρα, ο Γιαννακόπουλος όμως, μόνος με το Χαλκιά, δεν βρήκε την μπάλα όπως ήθελε. Ήμασταν πάντως καλύτεροι και πήραμε δίκαια μια σπουδαία νίκη.

Το σύστημα ήταν στο α΄ ημίχρονο, μπροστά στην αμυντική τετράδα να βρίσκονται ο Βερόν με τον Ίβιτς, ο Κονσεϊσάο να κλίνει προς τα δεξιά και ο Σορλέν προς τα αριστερά. Επειδή όμως η Λάρισα ήταν επικίνδυνη κυρίως από τα αριστερά, έκλινε και ο Ίβιτς προς τα κει, ενώ ο Βερόν είχε το νου του δεξιά, ιδιαίτερα όταν έκανε επιθέσεις ο Κονσεϊσάο και μετά ξέμενε μπροστά. Στο β΄ ημίχρονο, όταν ο Μπακαγιόκο παραχώρησε τη θέση του στο Βιερίνια, ο Βιερίνια βοηθούσε Λίνο-Σορλέν, ενώ ο Ίβιτς πήγε πλέον προς τα δεξιά και ο Βερόν έμεινε απελευθερωμένος στο κέντρο. Γενικά η αλληλοκάλυψη λειτούργησε άψογα, με όλους τους παίκτες να μαρκάρουν σαν τα σκυλιά. Αυτοί που ξεχώρισαν πάντως ήταν ο Σορλέν, ο οποίος μπορεί να είναι αριστερό μπακ-χαφ-εξτρέμ ταυτοχρόνως (!), ο Κονσεϊσάο, ο οποίος έδειξε ακούραστη δύναμη και σθένος, ο Ίβιτς, που έκανε σήμερα ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια, έτρεξε πολύ, βοήθησε τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω και στον Λίνο, τον οποίο τον είχαμε γλωσσοφάει ότι δεν μπορεί να παίξει καλά αριστερός μπακ, και παιχνίδι το παιχνίδι αποδεικνύει ότι μπορεί και παραμπορεί. Δεν έχει γίνει ακόμα 100% αξιόπιστος, αλλά πάντως βελτιώνεται διαρκώς, ξέρει να παίρνει πάρα πολύ επίκαιρες θέσεις, ενώ είναι και αρκετά γρήγορος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε και στον Μούσλι, που ήταν πολύ καλός, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε ούτε σήμερα να σκοράρει, παρότι είχε χρυσή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν βγήκε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δεν κατάφερε όμως να τον νικήσει. Καλή ευκαιρία είχε και στο 16΄, και πάλι σε κεφαλιά άουτ μετά από σέντρα του Κονσεϊσάο, αλλά και στο 56΄, όταν βρέθηκε και πάλι σε τετ-α-τετ με τον πολύ καλό τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Θα ήταν πολύ καλό για την ψυχολογία του να σκοράριζε. Όσο για τον Μπάκα-γκολ, τι να πω; Αυτός το βιολί του. Είναι πλέον πρώτος σκόρερ της ομάδας. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Για την άμυνά μας να πω ότι όταν έχεις μπροστά σου τέτοια μεσαία γραμμή, η δουλειά σου γίνεται πολύ πιο εύκολη. Μπράβο σε όλους, μα ιδιαίτερα στο Μαλεζά. Για θυμηθείτε, ποιός ήταν ο Στελάρας ο Μαλεζάς πέρσι τέτοια εποχή και ποιός είναι τώρα. Καμία σχέση! Μπράβο στο παληκάρι!

Έριξα μια ματιά και στο άλλο παιχνίδι, Πάο και ΑΕΚ είναι πτώματα, δεν το συζητάω ότι η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα την Κυριακή.

ΠΑΟΚΑΡΑ ΟΛΕ!

Συνθέσεις:

Λάρισα: Βράνιτς, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βέμπερ (62' Ίλιτς), Κατσιαρός, Σαρμιέντο, Μετίν (66' Κυριάκος), Φωτάκης (73' Τσίγκας), Πάρα, Γιαννακόπουλος, Ζουράφκσι

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Σνάουτσνερ, Βερόν, Ίβιτς, Σορλέν (90'+ Μπαλάφας), Κονσεϊσάο (86' Λάκης), Μπακαγιόκο (66' Βιεϊρίνια), Μουσλίμοβιτς

ΣΚΟΡΕΡ: Μπακαγιόκο 9΄, Κονσεϊσάο 80΄

Κίτρινες κάρτες: 33΄ Κώτσιος, 36΄ Σαρμιέντο - 33΄ Μουσλίμοβιτς, 72΄ Ίβιτς, 84΄ Βιεϊρίνια Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Πηγη:paoksagapo.blogspot.com/

Ετικέτες ,