Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Ένα σπιτάκι για τους Ambani!!

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Το μοναδικό ιδιωτικής χρήσεως σπίτι στον κόσμο, που έχει 27 ορόφους, αξίζει 2 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στη Βομβάη, δεν θα μπορούσε παρά να ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο της Ινδίας: Τον Mukesh Ambani.
Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η κάτι παραπάνω από υπερπολυτελής κατοικία, αυτή τη στιγμή είναι το ακριβότερο σπίτι του κόσμου. "Οταν η κατασκευή της έπαυλης Ambani ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα έχουν περάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Θα έχει ύψος περίπου 250 μέτρα, ενώ ο εσωτερικός της χώρος θα ξεπερνά τα 4.000.000 τετραγωνικά", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Forbes.

Πριν από δύο μήνες και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου, ο ιδιοκτήτης του Mukesh Ambani, γνωστός στο χώρο των πετρελαϊκών επιχειρήσεων, ανακηρύχθηκε ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνά τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ηγείται της εταιρείας Reliance Industries και αποτελεί ισχυρό παράγοντα των πετρελαίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ό,τι αφορά την Ινδία, περιττό να αναφέρει κανείς ότι εκεί κατέχει τα πρωτεία σε χρήμα. Η μοναδική κατασκευή που ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτό είναι το Pierre Hotel, αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων, στη Νέα Υόρκη.

Μελετώντας το σπίτι από κάτω προς τα πάνω διαπιστώνει κανείς ότι οι έξι πρώτοι όροφοι ανήκουν στο parking που έχει χωρητικότητα 175 οχημάτων. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το lobby, στο οποίο υπάρχουν εννέα ασανσέρ που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τους προσκεκλημένους της οικογένειας Ambani από το γκαράζ, απευθείας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ακολουθεί το ballroom, το 80% της οροφής του οποίου είναι καλυμμένο από κρυστάλλινα φωτιστικά, ο κήπος, ο οποίος καταλαμβάνει έκταση τεσσάρων ορόφων του σπιτιού, το θέατρο, η αίθουσα συνεδριάσεων, το γυμναστήριο και το παγοδρόμιο. Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες αποθηκευτικοί χώροι, μπάνια και υπνοδωμάτια. Σχεδόν σε όλα τα σημεία υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες.

Το σπίτι φέρει την υπογραφή της εταιρείας Perkins + Will and Hirsch Bedner Associates, που "κρύβεται" πίσω από την αλυσίδα ξενοδοχείων Mandarin Oriental και έχει γραφεία στο Dallas και το Los Angeles.

Σε αυτό πρόκειται να κατοικήσουν ο Ambani μαζί με τη σύζυγό του Nita και τα τρία τους παιδιά, οι οποίοι μέχρι το Γενάρη θα μένουν - προσωρινά - σε ένα πύργο 22 ορόφων επίσης στη Βομβάη.

Εχει κατασκευαστεί με βάση την τεχνική Vaastu, εξαιρετικά δημοφιλή τεχνική στην ινδουϊστική πολεοδομία και αρχιτεκτονική και συνώνυμη με το λεγόμενο Feng Shui.

Οι σχεδιαστές ανέφεραν ότι μέσα στο σπίτι έχουν χρησιμοποιηθεί εκατοντάδες υλικά και παρά την ενιαία τεχνική που έχει εφαρμοστεί, κανένας όροφος δεν έχει κοινά χαρακτηριστικά με κάποιον άλλο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Forbes.com

Ετικέτες , ,