Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Angelina Jolie

Σάββατο, Μαΐου 16, 2009


Η Angelina Jolie Voight γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1975, στο Los Angeles και είναι κόρη ηθοποιών, του γνωστού από τα «Midnight Cowboy» και «Deliverance» Jon Voight και της Marcheline Bertrand. Όταν η Angelina ήταν 3 χρόνων ο πατέρας της έλαβε το βραβείο Oscar Α' Ανδρικού ρόλου gia to «Coming Home» και σχεδόν αμέσως χώρισε από τη μητέρα της. Τότε η Angelina μετακόμισε μαζί με την μητέρα της και τον αδελφό της, στη Νέα Υόρκη, όπου πέρασε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Μαζί με τη μητέρα, τους πήγαινε πολύ συχνά στον κινηματογράφο και κάπως έτσι πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το χώρο.

Η Angelina όμως δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει το διάσημο όνομα του μπαμπά της, και έτσι επέλεξε για επώνυμό της το μεσαίο της όνομα που της έδωσε η νονά της, Jacqueline Bisset. Μέχρι τα 16 της, όταν τη ρωτούσαν τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, απαντούσε ότι θα γινόταν οργανώτρια κηδειών (μπρρρρρ). Όταν το ξεπέρασε, άρχισε εργάζεται ως μοντέλο και να συμμετάσχει σε videoclip καλλιτεχνών όπως ο Meatloaf, οι Lemonheads, ο Lenny Kravitz, και οι Rolling Stones. Ξεκίνησε κινηματογραφικές σπουδές στο New York University, και αργότερα μεταπήδησε στο Met Theatre Group του Los Angeles.

Ο πρώτος της ρόλος (δεν πιάνεται το Lookin' to Get Out (1982) σε ηλικία 7 ετών) ήταν στο σχετικά αποτυχημένο «Cyborg II: Glass Shadows» το 1993. Εντύπωση όμως έκανε στο «Hackers» (1995), όπου κατάφερε να ξεχωρίσει, μέσα στην μετριότητα της ταινίας. Εκεί γνώρισε και τον πρώτο της σύζυγο τον Jonny Lee Miller, με τον οποίο παντρεύτηκε την ίδια χρονιά και χώρισαν το 1999. Στη γαμήλια τελετή φορούσε ένα άσπρο πουκάμισο, στην πλάτη του οποίου είχε γράψει το όνομά του με το αίμα της: "Πρόκειται για τον άντρα σου, πρόκειται να τον παντρευτείς. Μπορείς λοιπόν να θυσιάσεις κάτι για να γίνει ξεχωριστό" δικαιολογήθηκε στους New York Times.

Οι επόμενες ταινίες της, αν και ενδιαφέρουσες δεν συγκίνησαν το κοινό. Ανάμεσά τους οι: «Playing God», «Foxfire», «Love Is All There Is», «Without Evidence» και «Playing God». Η επόμενη επιτυχία της ήρθε στη μικρή οθόνη και στην τηλέταινία 'George Wallace' δίπλα στον Gary Sinise, που της έδωσε την πρώτη της Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Emmy. Το μεγάλο όμως βήμα έγινε με την επίσης τηλεοπτική ταινία «Gia» (1998), όπου είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χτυπημένης από το AIDS τραγουδίστριας Gia Carangi. Αυτή τη φορά κέρδισε μια δεύτερη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε ταινία για την τηλεόραση, ενώ πάλι ήταν υποψήφια για Emmy.

Οι προτάσεις πλέον από τα studio γίνονταν όλο και πιο ενδιαφέρουσες και εκείνη δεν τους απογοήτευε. Το 1999 την είδαμε στο «Pushing Tin» δίπλα στον Billy Bob Thornton, που αργότερα παντρεύτηκε. Πρωταγωνίστησε επίσης στο «Bone Collector» ενώ ακολούθησε η βραβευμένη της ερμηνεία στο «Girl, Interrupted» (φέρνοντάς την τρίτη Χρυσή Σφαίρα και ένα Oscar Β' Γυναικείου ρόλου).

Μετά την εμφάνισή της στο «Gone In 60 Seconds» (απορρίπτοντας ένα ρόλο στην ταινία «Charlie's Angels») ενσάρκωσε την αρχαιολόγο Lara Croft στις δύο ταινίες της σειράς: «Tomb Raider» το 2001 και «Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life» το 2003. Για χάρη της ηλεκτρονικής ηρωίδας προπονήθηκε σκληρά για 10 εβδομάδες, έκανε bungee jumping και να μάθει να περπατάει πάνω σε τοίχους (και όχι μόνο). Κατακρίθηκε από τους κριτικούς για εύκολες επιλογές της όπως στις ταινίες «Original Sin» (μαζί με τον Antonio Banderas) και «Life or Something Like It» (με τον Edward Burns).

Εκείνη την περίοδο ξεκινά να εκδηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις χώρες του τρίτου κόσμου υιοθετώντας ένα ορφανό αγόρι. Πολλοί υποστήριξαν πως λόγω του ζήλου που επέδειξε στο φιλανθρωπικό της έργο παραμέλησε το γάμο της με αποτέλεσμα να έρθει ο χωρισμός με τον Thornton το Μάιο του 2002. Σταδιακά επέστρεψε στην καριέρα της και έτσι το 2004 την συναντήσαμε στα μέτρια «Taking Lives» με τον Ethan Hawke και «Beyond Borders» με τον Clive Owen.

Δάνεισε τη φωνή της στο «Shark Tale» και πειραματίστηκε με νέες τεχνολογίες στο «Sky Captain and The World of Tomorrow». Υπό την καθοδήγηση του Oliver Stone υποδύθηκε την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο «Alexander». Η επιτυχία ήρθε τελικά με το «Mr and Mrs Smith» (εισπράξεις 186 εκ. δολάριων στις ΗΠΑ), μια ταινία σταθμός και για την προσωπική της ζωή. Όλοι υποψιάζονταν το ειδύλλιο μεταξύ Brad Pitt και Angelina Jolie, όμως το ζευγάρι κρατούσε νεκρική σιγή. Όμως αμέσως μετά το χωρισμού των Pitt - Aniston το 2005, το νέο ζευγάρι Pitt - Jolie έκανε τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Brad Pitt υιοθέτησε τα δυο παιδιά που είχε υιοθετήσει η Jolie, τον Maddox και τη Zaharax ενώ λίγο αργότερα το ζευγάρι απέκτησε και το δικό τους παιδί τη Shiloh Nouvel η οποία γεννήθηκε στη Ναμίμπια και το γεγονός πήρε μεγάλη παγκόσμια δημοσιότητα. Λίγο αργότερα υιοθέτησαν ένα ακόμα αγοράκι από το Βιετνάμ.

Επέστρεψε στην κινηματογραφική οθόνη με το σκηνοθετημένο από τον Robert De Niro «The Good Shepard». Φέτος επιστρέφει δυναμικά με μια σπουδαία ερμηνεία στο δραματικό «A Mighty Heart» στο ρόλο της Mariane Pearl η οποία βίωσε την απαγωγή και δολοφονία του δημοσιογράφου συζύγου της στο Πακιστάν. Αργότερα θα την απολαύσουμε και στην περιπέτεια «Beowulf» με τους John Malkovich και Antony Hopkins. Αυτό το διάστημα η Angelina Jolie βρίσκεται στο Σικάγο για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας της ταινίας «Wanted», συνοδευόμενη από τον Brad Pitt και τα τέσσερα παιδιά τους.

Εκτός από το υποκριτικό της ταλέντο, πολλά έχουν ακουστεί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, την αγάπη της για το αίμα, τις σεξουαλικές τις προτιμήσεις, την εξοικείωση με τον θάνατο και τη συλλογή της με μαχαίρια. Επιβεβαιωμένη όμως είναι η αγάπη της για τα τατουάζ, αφού πολλά διακοσμούν το σώμα της. Είναι πρέσβειρα καλής θέλησης και έχει προσφέρει πολύ σημαντική ηθική και οικονομική βοήθεια στις χώρες του Τρίτου Κόσμου ενώ συμμετείχε ενεργά στο Live 8. Αν σας ενδιαφέρει δεν φορά ποτέ έντονο χρώμα στα -καταπληκτικά- χείλη της, ενώ τα μάτια της είναι γκρι, μπλε, πράσινα ή σκουροκίτρινα, ανάλογα με τη διάθεσή της και τον φωτισμό.

Χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 35 της χρόνια, η Angelina Jolie μπαίνει στην φάση της ωριμότητας μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας ενώ δεν παύει να αποτελεί την υπέρτατη φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών σε όλο το πλανήτη. Αλλωστε ανήκει ήδη στο club των εκλεκτών της Ακαδημίας Κινηματογράφου ενώ έχει κερδίσει τρεις φορές Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας. Η ίδια όμως επιθυμεί ο κόσμος να τη θυμάται για το κοινωνικό της έργο και όχι για τις κινηματογραφικές της ερμηνείες.

Πηγη: www.cinemanews.gr

Ετικέτες , ,