Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Σοκ με τον πρώην σύζυγο της κυρίας Ψωμιάδη

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009


Ο ευρύτατα γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Ευριπίδης Φιλιππίδης ψιθύριζε από παιδί ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Φαίνεται ότι το ξαναείπε για τελευταία φορά στα έσχατα και τραγικά λεπτά της ζωής του, όταν η αυτοσχέδια αγχόνη στην κληματαριά του εξοχικού του, στην Πλάκα Λιτοχώρου, τιναζόταν από το βάρος του σώματός του, που δεν άντεξε την πίεση και τη στενοχώρια.

Η είδηση της αυτοκτονίας του μπον βιβέρ της πόλης ανατάραξε τα ήδη ταραγμένα νερά του οικονομικού και εμπορικού κόσμου κι έφερε πάλι στην επιφάνεια πασίγνωστα ονόματα επιφανών και υπεράνω υποψίας πολιτών, που αυτές τις ώρες έχουν λουστεί από τον κρύο ιδρώτα των ενοχών. Ενοχές που διερευνά η αστυνομία, για να καταλάβει εάν θεμελιώνουν ηθική αυτουργία σε μια προαναγγελθείσα αυτοκαταστροφή. Ο Φιλιππίδης, ή «Εύρης» για τη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν ένας τυχαίος επιχειρηματίας. Η βιομηχανία του κάποτε άνθιζε. Λάτρης του γυναικείου φύλου, παντρεύτηκε τη σημερινή σύζυγο του νυν νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη πολλά χρόνια προτού η ίδια χτίσει τα πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία «Plaisir».

Η είδηση του χαμού του δεν πήγε στο βρόντο. Πολύ φίλος και του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είναι σίγουρο ότι η τραγική πράξη του έχει ήδη αναστατώσει τη Βόρεια Ελλάδα. Με ένα απίστευτο και οργιώδες παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την τρίτη και φαρμακερή πράξη θανάτου.

Το σαράκι που κατάτρωγε την ψυχή του επιχειρηματία ήταν χρόνιο και γνωστό. Δεν είναι όμως εξακριβωμένο εάν αυτό τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα. Ο Φιλιππίδης στις 3 Δεκεμβρίου του 2008, καταπίνοντας μια χούφτα υπνωτικά χάπια, είχε προσπαθήσει στο άλλο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη, να βάλει τέλος στη ζωή του. Τον είχαν προλάβει μόλις την τελευταία στιγμή. Διεκομίσθη στο νοσοκομείο και οι γιατροί τον έσωσαν. Ο σάλος που προκλήθηκε στ


τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλος. Πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν (και σε ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδες) έκαναν λόγο για ένα σημείωμα που είχε αφήσει στη δεύτερη απόπειρα. Γιατί υπήρξε και πρώτη, λίγο πιο παλιά. Στο σημείωμα, όπως είπε τότε η αστυνομία, δεν αναφέρονταν ονόματα. Τα ονόματα όμως κυκλοφορούσαν. Και «φωτογράφιζαν» απροσδιόριστη εμπλοκή στην οικονομική πίεση του Φιλιππίδη προσώπου που είχε ανακατευτεί στη σκληρή κόντρα ενός επιχειρηματία με έναν δικηγόρο. Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι αυτός ο άνθρωπος είχε δανείσει υψηλό ποσό στον αυτόχειρα και τον πίεζε να το επιστρέψει. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε και ήπιε τα φάρμακα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Ετικέτες ,