Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής; Είναι ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε πριν συμφωνήσουμε ή διαφωνήσουμε με την εισαγωγή του στα σχολεία. Από όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι σαφές πως η εισαγωγή του μαθήματος στοχεύει στην αποφυγή εκτρώσεων, ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων, σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων στα παιδιά. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι προβλέπεται ενημέρωση των παιδιών για το σώμα τους και τη λειτουργία του, διδασκαλία για τη χρήση αντισυλληπτικών μέτρων (προφυλακτικών, αντισυλληπτικών χαπιών κλπ), ενημέρωση για τα σχετικά νοσήματα.
Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μάθημα όχι μόνο δεν θα πετύχει το στόχο του αλλά μάλλον θα συμβάλλει περισσότερο στην εκτράχυνση των ηθών της νεολαίας μας, θα αυξήσει την άκαιρη και εφάμαρτη σεξουαλική της ζωή και θα οδηγήσει σε βάραθρα αμαρτίας, της οποίας ο καρπός είναι ο πνευματικός (και κάποτε και ο βιολογικός) θάνατος.
Ένα μάθημα Σεξουαλικής αγωγής (τέτοιου προσανατολισμού) στρέφεται...
κατάφορα ενάντια στη χριστιανική ζωή και διδασκαλία. Οι αρετές της παρθενίας και της αγνότητας (με την αποφυγή των προγαμιαίων σχέσεων), η μοναδικότητα του προσώπου και η καταξίωσή του εντός της αγαπητικής συνύπαρξης του ευλογημένου από την Εκκλησία γάμου, η ασκητική οδός της ζωής της παρθενίας (μοναχικό πολίτευμα) παραθεωρούνται ολοκληρωτικά. Δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι νέοι από τις πορνικές προγαμιαίες σχέσεις και το μόνο που φροντίζει ένα τέτοιο μάθημα είναι να πορνεύουν οι νέοι με «ασφαλή» τρόπο για τη σωματική τους υγεία. Πλήρης αδιαφορία για την πνευματική υγεία των νέων, την διατήρηση της παρθενίας τους, την σωματική και ψυχική τους καθαρότητα που θα οδηγήσει σε ευλογημένους εγγάμους ή σε αγωνιστές μοναχούς.
Ο προσανατολισμός της παιδείας που θέλει μάθημα Σεξουαλικής αγωγής είναι αντιχριστιανικός. Παραβλέπει τη διδασκαλία του Κυρίου Ιησού για τις σχέσεις των ανθρώπων και κινείται σε πλαίσια σαρκικής ακολασίας. Η οδός της ασκήσεως των αρετών αντικαθίσταται από την οδό της «ασφαλούς» εφάμαρτης διαβίωσης.
Δεν θα επιτρέψουμε την αποχριστιανοποίηση της παιδείας και την αντικατάστασή της από μια παιδεία της ανηθικότητας και του πανσεξουαλισμού.

σχόλιο paideia-gr: Θεωρούμε απαράδεκτη την επιβολή τέτοιου μαθήματος σε μαθητές της Ε΄ Δημοτικού! Πρόκειται για σαφή προτροπή στην έναρξη σεξουαλικής ζωής, καθώς δεν γνωρίζουμε μαθητές που σε αυτήν την ηλικία να έχουν σεξουαλικές σχέσεις! Ένα τέτοιο μάθημα θα έπρεπε να συζητηθεί για το Λύκειο, όχι να επιβληθεί στο Δημοτικό! Ο Αρούλης βαδίζει σταθερά στα βήματα της Γιαννάκου: δεν θέλει να στείλει στα σχολεία το βιβλίο Ιστορίας του Κολιόπουλου, αλλά το βιβλίο σεξουαλικής αγωγής του Ασκητή! Είδε ο γύφτος τη γενιά του... που λέει και η παροιμία!


Πηγή:http://paideia-gr.blogspot.com

Ετικέτες ,