Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Κακές συνήθειες που σας ασχημαίνουν

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Κάθε γυναίκα έχει τον τύπο της και φυσικά διαφορετικό τρόπο να φροντίζει τον εαυτό της. Πολλές φορές όμως οι περισσότερες από εμάς κάνουμε πράγματα που ενδεχομένως να βλάπτουν την ομορφιά μας. Έστω και αν το κάνουμε άθελά μας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές ώστε να φροντίζουμε καταλλήλως το πρόσωπο και το σώμα μας.

Σπάτε τα σπυράκια

Μια συνήθεια που την έχουν πολλές γυναίκες είναι να σπάμε τα σπυράκια που μόλις έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ακόμα και τα μαύρα στίγματα εάν τα σπάσουμε θα γίνουν σπυράκια. Για αυτό προσοχή! Κάθε φορά που πάτε να σπάσετε ένα σπυράκι σκεφτείτε ότι αυτό θα μεγαλώσει κι άλλο και θα φανεί περισσότερο από ότι πριν. Αφήστε που μπορεί να σας αφήσει και σημάδι οπότε θα κυκλοφορείτε για πολλές μέρες με κοκκινίλες στο πρόσωπό σας. Τι θα κάνετε λοιπόν; Καταρχήν όταν αντικρύζετε ένα σπυράκι, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια λοσιόν που αντιμετωπίζει τα σπυράκια. Προτιμήστε μια φαρμακευτική για να μην αντιμετωπίσετε τυχόν αλλεργίες. Αν θέλετε οπωσδήποτε να μην φαίνεται το σπυράκι, καλύψτε το με ένα κονσίλερ και μην το πειράζετε καθόλου.

Δεν αφαιρείτε το make up

Μήπως κοιμάστε χωρίς να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας; Σας καταλαβαίνουμε. Πολλές φορές είμαστε τόσο κουρασμένες που βαριόμαστε να ξεβαφτούμε και πέφτουμε για ύπνο με το make up. Αυτή είναι μια καή συνήθεια που δεν μας ωφελεί καθώς η επιδερμίδα μας χρειάζεται να "αναπνεύσει" και να απαλλαγεί από το make up και γενικότερα τους ρύπους που έχουν ως αποτέλεσμα να κλείνουν τους πόρους και να δημιουργούν σπυράκια. Για αυτό αφιερώστε 2 λεπτάκια κάθε βράδυ για ένα καλό καθαρισμό προσώπου. Επιλέξτε μια λοσιόν ντεμακιγιάζ και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, απλώστε την ενυδατική σας και είστε έτοιμες.

Δεν κοιμάστε καλά

Ακόμα και η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να βλάψει την ομορφιά μας. Εάν δεν κοιμόμαστε αρκετές ώρες αυτό έχει άμεση επίδραση στην επιδερμίδα σας. Δημιουργούνται μαύροι κύκλοι, το δέρμα δεν φαίνεται φωτεινό και οι ρυτίδες γίνονται εντονότερες. Ο ύπνος κορίτσια εκτός του ότι μας ξεκουράζει, δρα στην ανανέωση των κυττάρων που είναι απαραίτητη για να μην σχηματίσουμε ρυτίδες. Ένας καλός ύπνος είναι 6 - 8 ώρες. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε αρκετά και καλά.

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την επιδερμίδα

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά όχι μόνο την υγεία μας αλλά και την ομορφιά μας. Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πιο γρήγορα ρυτίδες από εκείνες που δεν καπνίζουν. Αυτό συμβαίνει διότι το τσιγάρο καταστρέφει το καλλαγόνο που ευθύνεται για τον σχηματισμό ρυτίδων. Δικιμάστε λοιπόν να κόψετε το κάπνισμα και θα δείτε μεγάλη αλλαγή στην έμφάνισή σας. Η επιδερμίδα σας θα γίνει πιο λαμπερή και δεν θα έχετε πλέον κακοσμίες...

by zougla.gr

Ετικέτες