Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Εάν φύγει ο Ζαγοράκης, ο ΠΑΟΚ θα οδηγηθεί σε σκοτεινά μονοπάτια

Δευτέρα, Μαΐου 11, 2009


Στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έφυγε ο Θόδωρος Ζαγοράκης από την Τούμπα έξαλλος και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Έλεγε στους συνεργάτες του ότι μετά τα πλέι οφ φεύγει από την διοίκηση, γιατί, αφενός δεν του αρέσουν οι μέθοδοι παρασκηνίου, χωρίς τους οποίους δεν πας μπροστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφετέρου, γιατί μια – μικρή έστω - μερίδα οπαδών αμφισβητεί ακόμα και τώρα τις επιλογές του (π.χ. Σάντος, ενδεικτικό το επεισόδιο που είχε ο Πορτογάλος με οπαδό στην θύρα 1 μετά το 0-1, ή η στήριξη στον Κατσαρή μέσω του Βιολίδη που προκάλεσε μουρμούρες...).



Ο Ζαγοράκης είπε ότι θα φύγει εν βρασμώ ψυχής και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα επιμείνει στην απόφασή του. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι από σήμερα θα πέσουν πάνω του οι συνεργάτες του, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών, αλλά και των απλών φιλάθλων, για να τον μεταπείσουν.

Το σίγουρο είναι ότι εάν τελικά φύγει ο Ζαγοράκης, ο ΠΑΟΚ θα οδηγηθεί σε δύσκολους ατραπούς. Σε σκοτεινά μονοπάτια και σε μεγάλες περιπέτειες. Εκεί που πήγε να πάρει τα πάνω του θα επιστρέψει στα «πέτρινα» χρόνια, στις εσωτερικές διαμάχες, στα «αλληλομαχαιρώματα», στα... λαϊκά δικαστήρια, στα βίαια ξεσπάσματα των χούλιγκαν και των κάθε λογής απροσάρμοστων κοινωνικά τύπων.

Και όλα αυτά θα γίνουν, όχι γιατί ο Ζαγοράκης είναι ο ινστρούχτορας της παραγοντικής, αλλά γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είναι ο μόνος που εμπνέει, ενώνει και δίνει όραμα στον κόσμο, γίνεται σεβαστή η άποψή του και μπορεί να την επιβάλει.

Η εποχή των παραδοσιακών παραγόντων για τον ΠΑΟΚ έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τελευταίοι ήταν ο Νίκος Βεζυρτζής και ο Λάκης Οικονομίδης και όλοι θυμόμαστε το πώς έφυγαν. Ο μεγαλομέτοχος με τα πολλά λεφτά δεν υπάρχει.

Άρα, εάν φύγει ο Ζαγοράκης, θα υπάρξει ένα διοικητικό κενό που δεν θα αναπληρώνεται. Ο κάθε πικραμένος, πάλι, θα ζητάει να γίνει διοίκηση Πρωτοδικείου, ο κόσμος θα σταματήσει να χρηματοδοτεί την ομάδα και η επιστροφή στην μιζέρια και στις «εμφύλιες» έριδες θα είναι αναπόφευκτη.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης άντεξε τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ. Το νοσηρό κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο απομακρύνει υγιείς προσπάθειες, ανθρώπων που κατέχουν το αντικείμενο, όπως ο Νικολαϊδης και ο Ζαγοράκης. Ο Νικολαϊδης είχε συνέχεια σφοδρά παράπονα από την διαιτησία, δεν άντεξε το παρασκήνιο και τελικά «νικήθηκε», επειδή το ήθελε, από την «Original».

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ναι, μεν, ο Τάσος Κάκος σωστά απέβαλλε τον καρατίστα - ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία, αλλά εάν οι παίκτες των δυο ομάδων φορούσαν τις φανέλες ανάποδα, ίσως να απέβαλε και τον Σιμάο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για το τράβηγμα πάνω στον Ουρουγουανό στην αρχή της επίμαχης φάσης. Αυτό, βέβαια, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την ανόητη και αντιεπαγγελματική ενέργεια του Γκαρσία. «Πούλησε» την ομάδα του σε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι, επειδή έχασε τον έλεγχο και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.

Στο απαράδεκτο φετινό φαινόμενο των πολλών αποβολών στον ΠΑΟΚ (Γκαρσία τρεις φορές, Κοντρέρας δυο, Κονσεϊσάο, Ίβιτς κ.τ.λ.) στα κρίσιμα μάλιστα παιχνίδια, φέρει ακέραια την ευθύνη η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Φερνάντο Σάντος, που επέτρεψαν την αγωνιστική απειθαρχία μέσα στην ομάδα.

Οι μεγάλες επαγγελματικές ομάδες δεν αφήνουν τους παίκτες τους να κάνουν ό,τι θέλουν, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αθλητικής συμπεριφοράς και επαγγελματικής συνείδησης.

Έπρεπε, ήδη, η διοίκηση της ΠΑΕ μόλις παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο να είχε κάνει διακοπή συμβολαίου σε κάποιον ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε αναίτια, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων. Να δούμε μετά θα το ξαναέκανε κανένας; Η ατιμωρησία, όμως, και το κανάκεμα στους ξένους άσους οδήγησαν σ’ αυτές τις οδυνηρές συνέπειες ακόμα και στα πλέι οφ. Οι αποβολές φέτος στον ΠΑΟΚ κατάντησαν ανέκδοτο… διασκεδαστικό για τους αντιπάλους του. Με 10 παίκτες τελείωσε τα περισσότερα ντέρμπι φέτος ο ΠΑΟΚ, διευκολύνοντας έτσι αφάνταστα τους ανταγωνιστές του.

Το ντέρμπι το «καθάρισε» ο Γκαρσία με την ανόητη ενέργειά του, δίνοντας την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει το πάνω χέρι. Η συνολική παρουσία του Ουρουγουανού χαφ φέτος ήταν επιζήμια για τον Δικέφαλο και απ' ότι φάνηκε από τις δηλώσεις του Σάντος μάλλον έχει «τελειώσει» οριστικά ο Γκαρσία για τον ΠΑΟΚ. Και μιας και μιλάμε για λάθη, κακή εκτίμηση έκανε και ο Κώστας Χαλκιάς στην έξοδο που επιχείρησε στο γκολ του Καραγκούνη.

Εν κατακλείδι, ο στόχος του ΠΑΟΚ φέτος ήταν η Ευρώπη και επιτεύχθηκε. Η ομάδα φάνηκε ότι δεν ήταν έτοιμη για κάτι παραπάνω, αφού είχε σοβαρές αδυναμίες, όπως η αγωνιστική απειθαρχία των παικτών, που είναι θεμελιώδες ζήτημα.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό, εάν την δει κανείς ψύχραιμα, δεν σημαίνει τίποτα, αλλά μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική εάν γίνει η – έμμεση έστω - αιτία αποχώρησης του Ζαγοράκη από τα διοικητικά.

Συνεπώς αυτή την στιγμή το μεγάλο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να διατηρηθεί το διοικητικό status quo της ΠΑΕ.

Πηγή: www.contra.gr

Ετικέτες ,