Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Πώς θα γίνει η βαθμολογία στο τελικό της Eurovision

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Πώς θα γίνει η βαθμολογία στο τελικό της Eurovision

Τις «συνοριακές» συμμαχίες θα προσπαθήσουν να διασπάσουν φέτος οι νέοι κανόνες ψηφοφορίας που έχει θέσει η EBU, αφού ειδικές επιτροπές που έχουν διοριστεί σε κάθε χώρα θα δίνουν βαθμολογία ανάλογα με την αντικειμενική αξία του τραγουδιού και της παρουσίασης. Συνολικά 42 χώρες, όσες και την Eurovision του 2007, θα συμμετάσχουν στο φετινό 54ο διαγωνισμό, εκ των οποίων οι 18 θα διαγωνιστούν στον Α' ημιτελικό, 19 στον Β' ημιτελικό και οι υπόλοιπες πέντε κατευθείαν στον τελικό.

Για άλλη μια φορά τον διαγωνισμό θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Ράδιοτηλεοπτική ένωση (EBU), ενώ θα προστεθεί κριτική επιτροπή, όπως γινόταν και παλαιότερα στον διαγωνισμό αλλά είχε σταματήσει, παράλληλα με την τηλεψηφοφορία.

Την επιστροφή της έκανε η Σλοβακία, ενώ ο Άγιος Μαρίνος και η Γεωργία δήλωσαν οτι θα αποχωρήσουν από το διαγωνισμό. Η Λετονία που αρχικά είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από το διαγωνισμό, τελικά δήλωσε ότι θα πάρει μέρος.

Για να αντιμετωπιστούν οι συμμαχίες ανάμεσα σε γειτονικές χώρες, το 2009 αποφασίστηκε ότι για κάθε χώρα θα υπάρχει και μια κριτική επιτροπή (αποτελούμενη από 5 άτομα), η οποία σε συνδυασμό με την τηλεψηφοφορία θα δίνει τη συνολική βαθμολογία της κάθε χώρας.

Το 2008 με τη δημιουργία 2 ημιτελικών, οι συμμαχίες δεν κατάφεραν να διασπαστούν και για αυτό το λόγο, την επόμενη χρονιά προστέθηκαν οι επιτροπές.

Τα στελέχη της EBU θέλουν να πιστεύουν ότι επιτέλους φέτος θα τελειώσει το θέμα με τις συμμαχίες και θα γυρίσουμε στην παλιά καλή Eurovision!


Πηγή: www.hellenicbusiness.gr

Ετικέτες , ,