Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Ο τερατώδης όγκος του Internet έφτασε τα 487 δισεκατομμύρια Gigabytes!

Κυριακή, Μαΐου 31, 2009

Internet…συντομογραφία του International Network, του Διεθνούς Δικτύου ή αλλιώς Διαδικτύου, ένα φαινόμενο που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, από μεγαλουπόλεις έως απομακρυσμένες περιοχές, με ρυθμούς ανάπτυξης που κανείς δεν φανταζόταν πριν από 15 χρόνια. Για να είμαστε πιο ακριβείς, στην ουσία καμία πρόβλεψη δεν αποδείχθηκε σωστή για την εξάπλωση του Διαδικτύου, ούτε πριν 15 χρόνια, ούτε πριν 10, ούτε καν πριν 5 χρόνια (πριν δηλαδή την έλευση των κινητών που σερφάρουν αξιοπρεπώς στο δίκτυο και πριν την έλευση των netbook).

Σε μία πρόσφατη καταμέτρηση από την εταιρεία αναλύσεων IDC, ο όγκος που καταλαμβάνουν τα αμέτρητα αρχεία του Internet (δηλαδή ότι «κινείται» μέσα στο Διαδίκτυο, σελίδες, mail, φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα…τα πάντα δηλαδή) έφτασε τα…487 δισεκατομμύρια Gigabytes.

Αν συλλογισθούμε ότι ένας τυπικός σκληρός δίσκος είναι στα 500GB με τους μεγαλύτερους να βρίσκονται στα 2Terabyte (1 Terabyte = 1024Gigabyte), τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το ασύλληπτο νούμερο των δισεκατομμυρίων Gigabyte.

Η εφημερίδα Guardian μάλιστα προσπάθησε να δώσει ένα πιο απτό παράδειγμα περιγραφής του όγκου αυτού: εάν όλα αυτά τα δεδομένα τα μεταμορφώναμε σε βιβλία και τα τοποθετούσαμε το ένα πάνω στο άλλο, η ταχύτητα ανάπτυξης του στύλου που θα δημιουργούνταν θα ξεπερνούσε σε ταχύτητα τον γρηγορότερο πύραυλο της NASA! Επίσης ο στύλος θα μπορούσε να καλύψει την απόσταση μεταξύ Γης και Πλούτωνα δέκα φορές.

Τέλος ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο, που προοιωνίζει την μελλοντική αύξηση του όγκου του Internet, είναι ότι πριν από ένα μόλις χρόνο βρισκόταν στα 161 δισεκατομμύρια Gigabytes. Έτσι μια συντηρητική πρόβλεψη για μετά από 18 μήνες είναι ότι θα διπλασιαστεί ο σημερινός όγκος των 487 δισεκατομμυρίων. Βέβαια όλα αυτά έχουν και ένα κόστος οικονομικό (υπολογιστές, καλώδια, modem, κλπ.). Πόσο; «Μόνο» 6 τρισεκατομμύρια δολάρια…(περισσότερες πληροφορίες: http://www.guardian.co.uk/business/2009/may/18/digital-content-expansion)

www.zougla.gr

Ετικέτες , ,