Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το Sex

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Sex

Διαβάστε τις πιο πρόσφατες έρευνες που υπόσχονται να βελτιώσουν την ποιότητα τις σεξουαλικής μας ζωής.

Το… spanking κάνει καλό στις σχέσεις

Μπορεί για κάποιους το… “ξύλο” κατά τη διάρκεια του σεξ να φαίνεται παράξενο και ανορθόδοξο, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον/στην σύντροφό μας!

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άντρες και γυναίκες που έκαναν πιο “βίαιο” και σαδομαζοχιστικό σεξ, αφού τελείωναν την πράξη, το στρες τους ανέβαινε αλλά ύστερα από λίγο ερχόταν στα κανονικά επίπεδα.

Ειδικότερα οι γυναίκες είχαν αυξημένη την ποσότητα της τεστοστερόνης κατά τη διάρκεια του S&M σεξ.

Τα περισσότερα ζευγάρια, όμως, δήλωναν ότι μετά από την ερωτική πράξη, ένιωθαν πιο δεμένοι με τον σύντροφό τους.

Οι σπουδαστές μαθηματικών είναι πιο πιθανό να είναι… παρθένοι

Μια νέα μελέτη θέλησε να διαπιστώσει ποιοί φοιτητές κάνουν λιγότερο… σεξ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εκείνοι που σπουδάζουν μαθηματικά, χημεία και πολιτικές επιστήμες έχουν λιγότερες πιθανότητες να απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή. Επιπλέον, είναι πιθανότερο να είναι ακόμα παρθένοι!

Αντιθέτως εκείνοι που ασχολούνται με την τέχνη και την ανθρωπολογία είναι πιο πιθανό να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο σεξ. Επίσης, η ίδια έρευνα έδειξε ότι μόλις το ένα τρίτο των σπουδαστών ψυχολόγων κάνουν συχνά σεξ, ενώ εκείνοι που ασχολούνται με την τεχνολογία και τα κομπιούτερ έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην είναι παρθένοι σε σχέση με τους οικονομολόγους.

Τα παιδιά μειώνουν την ευτυχία του γάμου

Τα παιδιά είναι χαρά σε ένα σπίτι. Ή μήπως όχι μόνο; Όλοι λίγο-πολύ οι γονείς ξέρουν -αν και δεν το παραδέχονται πάντα ανοιχτά- ότι τα παιδιά “μπαίνουν ανάμεσα τους”. Τώρα, μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει με αριθμούς αυτή τη διάχυτη εντύπωση. Όπως διαπίστωσε, το 90% των ζευγαριών βιώνει μείωση της ικανοποίησης που παίρνει από το γάμο τους, μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού.

Η έρευνα, που διήρκεσε οκτώ χρόνια και μελέτησε προσεκτικά την εξέλιξη της ζωής 218 ζευγαριών, έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Ντένβερ στις ΗΠΑ.

“Τα ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά εμφανίζουν επίσης μειωμένη ποιότητα γάμου με το πέρασμα του χρόνου, όμως η απόκτηση παιδιού επιταχύνει την επιδείνωση της κατάστασης αυτής, ειδικά κατά την περίοδο προσαρμογής αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού”, σύμφωνα με τον Στάνλεϊ.

Μια άλλη μελέτη του 2006, μεταξύ 13.000 ατόμων, είχε διαπιστώσει ότι οι γονείς στην εποχή μας είναι γενικά πιο αγχωμένοι και καταθλιπτικοί από όσους δεν έχουν παιδιά. Μια εξήγηση, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι οι σύγχρονοι γονείς δεν έχουν την ίδια βοήθεια από την οικογένειά τους για την ανατροφή των παιδιών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με τις προηγούμενες γενιές.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, τα ζευγάρια που συζούν για καιρό μαζί πριν παντρευτούν, βιώνουν περισσότερα προβλήματα μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους, σε σχέση με όσους ζουν ξεχωριστά πριν το γάμο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ζευγάρια -κυρίως με υψηλότερο μέσο εισόδημα, που είναι για περισσότερο καιρό παντρεμένοι- που δηλώνουν ότι η σχέση τους έγινε καλύτερη και πιο δυνατή μετά τη γέννηση ενός παιδιού.

Γιατί οι άντρες χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ;

Μια έρευνα έδειξε ότι το 15% των αντρών μεταξύ 18 και 59 ετών, δεν έχουν πολύ διάθεση για σεξ. Αυτό το ποσοστό είναι σχεδόν το διπλάσιο με το αντίστοιχο που ίσχυε πριν από 10 χρόνια. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μεγάλο ρόλο παίζει η αλλαγή του ρόλου της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία.

Οι άντρες ενθουσιάζονται με το πρότυπο της σύγχρονης, δυναμικής γυναίκας που ξέρει τι θέλει από την ερωτική της ζωή. Εκτός αυτού, βομβαρδίζονται καθημερινά με εικόνες ερωτικού περιεχομένου από το Ίντερνετ και τα περιοδικά και ως αποτέλεσμα έχουν σαν πρότυπο μια “φανταστική” γυναίκα.

Επίσης, ανασταλτικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι σε κάποια σπίτια, τα περισσότερα χρήματα τα φέρνει η γυναίκα. Αυτό “κατασπαράζει” την αντρική αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με τις υπερβολικές ώρες δουλειάς, πολλοί χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ.

O δρόμος προς την ευτυχία

Θέλετε να μάθετε πώς θα βρείτε την ευτυχία; Ρωτήστε έναν ξένο! Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα του Τμήματος Ψυχολογίας του διάσημου πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, η οποία δείχνει ότι η εμπειρία ενός άλλου προσώπου είναι συχνά πιο χρήσιμη για τη ζωή μας (παρόλο που δεν το παραδεχόμαστε), παρά οι δικές μας εικασίες και εκτιμήσεις.

Προηγούμενες έρευνες στην ψυχολογία, τις νευροεπιστήμες και τα οικονομικά της συμπεριφοράς, έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να προβλέψουν αν και πόσο θα τους αρέσει κάτι, με συνέπεια να παίρνουν συχνά λανθασμένες αποφάσεις. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, που βασίστηκε σε πειράματα με ομάδες εθελοντών, αποδείχτηκε ότι όταν οι άνθρωποι εμπιστεύονται τις γνώμες και πληροφορίες που τους μεταφέρουν όσοι ήδη είχαν τη σχετική εμπειρία, κάνουν πολύ πιο ακριβείς προβλέψεις και παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις.

Σε ένα πείραμα, για παράδειγμα, μια ομάδα γυναικών προέβλεψε την επιτυχία του πρώτου ραντεβού με έναν άνδρα, με βάση το γραπτό προσωπικό προφίλ και τις φωτογραφίες του, ενώ μια άλλη ομάδα γυναικών στήριξε τις προβλέψεις της για τον ίδιο άνδρα, στις εμπειρίες που ήδη είχαν με αυτόν άλλες γυναίκες στο παρελθόν. Όπως αποδείχτηκε, όσες πίστεψαν στην εμπειρία των άλλων, δικαιώθηκαν και έπεσαν μέσα και σε σχέση με τη δική τους εμπειρία.

“Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν συνήθως πόσο πολύτιμη πηγή πληροφοριών είναι η εμπειρία ενός άλλου προσώπου”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Ντάνιελ Γκίλμπερτ, “επειδή κατά βάθος πιστεύουν ότι ο καθένας είναι ουσιαστικά διαφορετικός από όλους τους άλλους. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος να προβλέψουν πόσο ευτυχισμένοι θα είναι στο μέλλον, είναι να εκτιμήσουν μόνοι τους ποιο θα είναι αυτό το μέλλον, όμως στην πραγματικότητα αυτό που θα έπρεπε να κάνουν, θα ήταν να φροντίσουν να μάθουν πόσο ευτυχισμένοι έχουν υπάρξει εκείνοι που ήδη έζησαν αυτό το μέλλον, δηλαδή ήδη έχουν τη σχετική εμπειρία”.


Πηγή: www.otherside.gr

Ετικέτες ,