Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Πορνό vs. Έρωτας

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009


Η Χαρούλα Γραβάνη θεωρεί την πορνογραφία παρακλάδι όλου του  συστήματος της πορνείας
«Στην “πειραγμένη” εποχή που ζούμε, το πορνό μπορεί να είναι ένας “πειραγμένος” τρόπος ευχαρίστησης. Οι ταινίες με φαντασιώσεις τρίτων που κυκλοφορούν είναι ο λόγος που... μάθαμε στη νέα κοινωνία να μη μαθαίνουμε τον έρωτα». 

O Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος, 26 ετών, φωτογράφος στο επάγγελμα, υποστηρίζει ότι η πορνογραφία επιδρά αρνητικά στη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Ο ίδιος παραδέχεται ότι πολλές φορές έχει παρακολουθήσει ταινίες με τολμηρό ερωτικό περιεχόμενο, ιδιαίτερα όταν βρισκόταν στα πρώτα χρόνια της σεξουαλικής του ζωής. Για παράδειγμα, πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία σε εφήβους αποκάλυψε ότι σε ποσοστό 28% μαθαίνουν για το σεξ από πορνοταινίες. Εντούτοις, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ευθυμιόπουλος, δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ανακαλύψεις τον έρωτα: «Όσα πορνό DVD και να δεις, δεν μπορούν να σου δείξουν τι είναι ο έρωτας. Καμία έτοιμη εικόνα σεξ όσο “τέλεια” κι αν πλασάρεται- με γυναίκες και άντρες με πλαστική ομορφιά - δεν μπορεί να είναι πιο ερεθιστική από αυτήν που έχεις ονειρευτεί ή φανταστεί να μοιραστείς με τον σύντροφό σου». 

Τις επιπτώσεις του πορνό στη σεξουαλική και συναισθηματική υγεία των ανθρώπων αναζωπύρωσε το άρθρο της συγγραφέως Ναόμι Γουλφ στους «Τimes». Στο συγκεκριμένο άρθρο η Γουλφ εξετάζει τις σεξουαλικές αλλαγές τα τελευταία 30 χρόνια, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το πορνό σκοτώνει την επιθυμία. 

Την άποψη όμως αυτήν φαίνεται να μη τη συμμερίζονται όλοι. Για τον καθηγητή Φυσικής Θανάση Νικόπουλο, όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Δίνει μιαν άλλη διάσταση, αφού υποστηρίζει ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι και να χαρακτηρίζουμε το πόρνο ως κακό ή καλό. «Κατά την άποψή μου εκείνο που σκοτώνει την επιθυμία είναι η κακογουστιά. Το θέμα είναι τι βλέπεις, τι προσλαμβάνουσες έχεις, από ποια οπτική μπορείς να το δεις». Ο κ. Νικόπουλος υποστηρίζει ότι το πορνό υλικό μπορεί να το δει κάποιος και σαν cult. Όπως λέει: «Θα πρέπει να υπάρχουν αισθησιακές ταινίες για να βοηθήσουν τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Φυσικά χωρίς να εθιζόμαστε σε αυτό. Και το κρασί είναι ωραίο, αλλά αν πίνεις κάθε μέρα και γίνεσαι λειώμα στο τέλος δεν μπορείς να το ευχαριστηθείς». Παρακλάδι όλου του συστήματος της πορνείας θεωρεί ότι είναι το πορνό η Χαρούλα Γραβάνη, αρχιτέκτων, αφού όπως λέει «όπως και η πορνεία, σύμφωνα με τον Φουκό, 
με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, έτσι και η πορνογραφία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δομής μιας κοινωνίας». Η πορνεία, σύμφωνα με την ίδια, προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες σε μία μερίδα ανθρώπων οι οποίοι διαφορετικά δε θα είχαν διέξοδο για τις φαντασιώσεις τους. «Αυτό ακριβώς αποτελεί και η πορνογραφία, όταν βέβαια δεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, και συνεπάγεται δύο πράγματα. Τη διέγερση της επιθυμίας ανάμεσα στο ζευγάρι, αφού πλέον το εικονικό, το φανταστικό μπορεί να υλοποιηθεί ή όταν αυτό δεν είναι επιθυμητό την εκτόνωση των επιθυμιών σ΄ έναν κόσμο που ξεχωρίζει το συναίσθημα από τη φαντασίωση. Ωστόσο η αλήθεια είναι σχετική, αφού κάθε κοινωνική ομάδα τείνει να την ερμηνεύει σύμφωνα με τις κυρίαρχες αξίες τής υπό-κουλτούρας της».

Τα καταστήματα με ερωτικά βοηθήματα από τους περιθωριακούς δρόμους της πόλης... μετακινήθηκαν σε κεντρικές οδούς. Ένα από αυτά που άνοιξαν τελευταία και μάλιστα σε μια ακριβή περιοχή όπως είναι το Κολωνάκι, ανήκει στη γυμνάστρια Νίκη Πετρουλάκη. Η απόφασή της αυτή δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την επιχειρηματική της ανησυχία, αλλά και από τη θέση που έχει γύρω από το σεξ: «Νομίζω, αν κρίνω και από την ανταπόκριση του κόσμου, πως όλη η εμπορική δραστηριότητα που υπάρχει γύρω από το σεξ δείχνει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν βοηθηθεί». Η κ. Πετρουλάκη θεωρεί ότι μπορεί να έχουμε υποκριτική στάση απέναντι σε ζητήματα που αφορούν το σεξ. Είναι απολύτως κατανοητό κάποιοι άνθρωποι να εντοπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή και να επιζητούν λύσεις είτε μέσα από sex shop είτε μέσα από ερωτικές ταινίες. «Φυσικά δεν υποστηρίζουμε τις περιπτώσεις εθισμού. Όταν όμως τα βοηθήματα μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους, γιατί να μην υπάρχουν». 

Στη Βρετανία το 28% των εφήβων μαθαίνει για το σεξ από αισθησιακές ταινίες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

Ετικέτες ,

3 Σχόλια:

ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΑΝ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ...
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ..

ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ είπε...

ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΩΝ ΣΟΥ...
ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΧΕΧΕΧΕ
:))

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ :Ρ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΝΑΙ ΣΕ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ...

ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΩ??? ΘΑ ΠΟΝΕΣΩ ΠΟΛΥ??? :Ρ