Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Γαλάζιες σημαίες 2008

Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

2η η Ελλάδα μετά την Ισπανία ύστερα από την ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής!!


Στις 5 Ιουνίου ανακοινώθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2008. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), συντονιστής του διεθνούς προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις βραβεύσεις ακτών και μαρίνων με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2008. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2632 ακτές και 621 μαρίνες παγκοσμίως.



Η Ελλάδα φέτος βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 430 βραβευμένες ακτές. Οι καθαρές παραλίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν ελάχιστα, αφού πέρσι είχε 428 παραλίες με γαλάζιες σημαίες. Η Ισπανία ήρθε πρώτη στις χώρες με τις περισσότερες καθαρές παραλίες ενώ τρίτη ήρθε η Τουρκία.


Στη χώρα μας ο νομός με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες είναι η Χαλκιδική με 46 βραβευμένες παραλίες, ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα και το Λασίθι. Οι δήμοι με τις περισσότερες σημαίες είναι ο Δήμος Καλλιθέας Ρόδου με 26 παραλίες, ο Δήμος Αγ.Νικολάου Λασιθίου Κρήτης και ο Δήμος Σταγείρων Ακάνθου Χαλκιδικής. Τα νησιά με τις περισσότερες γαλάζιες παραλίες είναι η Κρήτη με 96, η Κέρκυρα με 32 και η Ρόδος με 31 παραλίες. Τέλος, στην Αθήνα (και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής) υπάρχουν μόνο εννέα καθαρές παραλίες.

Πηγή: http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=235266

Ετικέτες