Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2009

Σάββατο, Ιουνίου 20, 2009

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2009

Οι παράγοντες της αγοράς δήλωσαν πως οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του 2009 σε όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου, παρόλο που η επίσημη έναρξη τους είναι στις 15 Ιουλίου. Μπορεί βέβαια μέχρι τώρα οι άτυπες προσφορές που έχουν ξεκινήσει από την αρχή του έτους λόγω της οικονομικής κρίσης να συνεχίζουν να γίνονται, αλλά η επίσημη έναρξη τους θα γίνει στα τέλη Ιουνίου. Επίσης, η έναρξη, έστω και άτυπα, των εκπτώσεων από το τέλος Ιουνίου σημαίνει πρακτικά ότι θα διαρκέσουν συνολικά δύο μήνες.

Όπως ακούγεται πολλοί έμποροι είναι αυτοί που έχουν σκοπό από την πρώτη κιόλας μέρα να κάνουν εκπτώσεις από 50% που σταδιακά θα φτάσουν και το 70%, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες,

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνων σύμβουλου των πολυκαταστημάτων Αttica, όπου αυτές τις μέρες υπάρχει δεκαήμερο προσφορών μεταξύ 20% και 30%: “Όλοι στην αγορά περιμένουν τις εκπτώσεις. Θεωρώ ότι τα μικρότερα καταστήματα θα ξεκινήσουν άτυπα από το τέλος Ιουνίου και θα ακολουθήσουν τα μεγαλύτερα. Με το καλημέρα τα ποσοστά θα διαμορφωθούν γύρω στο 50%, ακόμη και για τα προϊόντα και τις επωνυμίες που πηγαίνουν καλά”.

Γεγονός που θα είναι αρκετά καλό, αφού οι καταναλωτές ψωνίζουν συνήθως τις πρώτες δύο με τρεις εβδομάδες των εκπτώσεων, ενώ μετά η κίνηση πέφτει, όπως άλλωστε έχουν δείξει και τα στατιστικά.

Ένας ακόμη τρόπος εκπτώσεων – προσφορών είναι και αυτός των δωροεπιταγών, απόσυρση παλαιών προϊόντων ή δώρα στους καταναλωτές ανάλογα με το ποσό των αγορών τους και των κουπονιών. Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που έχουν προσελκύσει αυτόν τον τρόπο για να κινήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Σύμφωνα με τον τρόπο που κύλησαν τα πράγματα φέτος το χειμώνα, βλέπουμε πως οι καταστηματάρχες τείνουν να διαφοροποιήσουν την περίοδο των εκπτώσεων από τους αλλεπάλληλους γύρους των προσφορών της φετινής χρονιάς, δίνοντας την εντύπωση ότι η ελληνική αγορά ακολουθεί τα πρότυπα ορισμένων δυτικών χωρών, όπου οι εκπτώσεις γίνονται σχεδόν όλο τον χρόνο. Αυτό ακριβώς δείχνουν και τα όσα γίνονται στις αγορές από την αρχή του έτους, αφού τώρα θα δούμε πως βρισκόμαστε στον πέμπτο γύρο προσφορών, με τις τιμές να κυμαίνονται με έκπτωση γύρω στο 20% με 30%.


Πηγη:www.otherside.gr

Ετικέτες ,