Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

75 τόνους αφίσες μάζεψε ο Δήμος Αθηναίων

Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2009

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, προχώρησε στην περισυλλογή και ανακύκλωση του υλικού, που χρησιμοποιήθηκε από τα πολιτικά κόμματα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και την ημέρα της διαδικασίας των Ευρωεκλογών.

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε προεκλογικά κυρίως στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων, μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας στα 90 περίπου σχολικά συγκροτήματα εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι του Δήμου με 10 οχήματα ανακύκλωσης συγκέντρωσαν συνολικά 110 τόνους, κυρίως χαρτιού, εκ των οποίων οι 75 τόνοι αφορούσαν υλικό για αφίσες.

Από την εικόνα που παρουσίασε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Αθήνα, γίνεται αντιληπτό ότι τα πολιτικά κόμματα τελικά δεν στάθηκαν στο ύψος των περιβαλλοντικών περιστάσεων, τη στιγμή που έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση του πρασίνου.

Μόνο ο όγκος του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε για τις αφίσες των κομμάτων αντιστοιχεί στην καταστροφή 1.275 δέντρων.

Ο Δήμος Αθηναίων εκτιμώντας ότι το αναφαίρετο δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών από τα πολιτικά κόμματα μπορεί να ασκηθεί ολοκληρωμένα από τα ΜΜΕ – έντυπα και ηλεκτρονικά – καθώς και τους θεσμοθετημένους από το Δήμο σχετικούς κοινόχρηστους χώρους, απευθύνει έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα να επαναξιολογήσουν τη στάση τους και να λειτουργήσουν στο μέλλον αντάξια με την πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας.

www.econews.gr

Ετικέτες ,

2 Σχόλια:

GeorgiaGR είπε...

H eirwnia einai oti polles apo autes tis afises 8a exhggeilan kai tis oikologikes euais8hsies twn kommatwn!! pantaaaaaaa!!

GeorgiaGR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.