Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Θητεία εννέα μηνών από τον Αύγουστο...

Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

Στρατιωτική θητεία εννέα μηνών, από δώδεκα που είναι σήμερα, θα υπηρετούν όσοι νέοι παρουσιαστούν στις τάξεις του Στρατού Ξηράς από τον ερχόμενο Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει πλέον ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες και αναμένεται το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν το Στρατό Ξηράς. 

Συγκεκριμένα, η μείωση της θητείας κατά τρεις μήνες θα ξεκινήσει για τους στρατεύσιμους του Στρατού Ξηράς που θα παρουσιαστούν με τη σειρά του προσεχούς Αυγούστου (Γ' 2009). Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από σειρά μελετών και αναλύσεων, καθώς δεν αντιμετώπισε το όλο θέμα αποσπασματικά και πρόχειρα. 

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ωφεληθεί μόνο αυτή η σειρά, αλλά θα υπάρχουν ευεργετικές συνέπειες για όλους τους στρατεύσιμους του 2009. Για να επιτευχθεί αυτό, άλλωστε, η ηγεσία του υπουργείου σταμάτησε τις μετατάξεις. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όσοι παρουσιάστηκαν με την Α' 2009 θα υπηρετήσουν ένα μήνα λιγότερο, δηλαδή έντεκα μήνες, ενώ όσοι παρουσιάστηκαν με τη Β' 2009 θα υπηρετήσουν δύο μήνες λιγότερους, δηλαδή δέκα μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ετικέτες