Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Οι έγκυες γυναίκες θα κρατούν το "έμβρυο" τους στα χέρια τους!

Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009

Μια νέα καινοτομία, που επιτρέπει στις έγκυες γυναίκες να κρατάνε το ίδιο το έμβρυό τους στα χέρια τους, πριν γεννήσουν, σε μορφή κούκλας-προπλάσματος, στις αληθινές διαστάσεις, θα κάνει μάλλον σύντομα τους υπέρηχους να φαντάζουν μάλλον ξεπερασμένοι.

Η νέα εφεύρεση αποτελεί προϊόν του βραζιλιάνου σχεδιαστή Χόρχε Λόπες, ο οποίος χρησιμοποιεί μια τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης -γνωστή ως «δημιουργία γρήγορου πρωτοτύπου»- για να δημιουργήσει γύψινα εκμαγεία των εμβρύων, που έχουν βασιστεί σε στοιχεία υπερήχων και τομογραφιών.

Τα έμβρυα-μοντέλα θα επιδειχτούν για πρώτη φορά αύριο Σάββατο, σε έκθεση στο Βασιλικό Κολλέγιο Τεχνών του Λονδίνου, σύμφωνα με τους «Τάιμς».
Η ανακάλυψη έχει τραβήξει την προσοχή των γιατρών. «Φανταστική εξέλιξη και απολύτως μοναδική», την χαρακτήρισε ο καθηγητής γυναικολογίας του King's College του Λονδίνου Στιούαρτ Κάμπελ, πρωτοπόρος στη διάγνωση μέσω υπερήχων από τη δεκαετία του ΄80.

Η νέα τεχνική ήδη δοκιμάζεται σε κλινική του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. «Είναι εντυπωσιακό να βλέπει κανείς τα πρόσωπα των μητέρων, όταν μπορούν να δουν ολόκληρο το μωρό τους, να καταλάβουν πραγματικά το μέγεθός του», δήλωσε ο 42χρονος δρ. Λόπες.

Ο καθηγητής Κάμπελ προτίθεται να χρησιμοποιήσει την τεχνική στη Βρετανία ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους γονείς που περιμένουν παιδί, καθώς επίσης να βοηθήσει εκείνες τις μητέρες που δυσκολεύονται να αναπτύξουν συναισθηματικό δεσμό με το ακόμα αγέννητό παιδί τους. Θα επιτρέψει ακόμα στους γονείς να καταλαβαίνουν καλύτερα τυχόν φυσικές ανωμαλίες που διαγιγνώσκονται κατά την εγκυμοσύνη.
EPT

Πηγή:
madata.gr


ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , , ,