Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Κέντρο αποτοξίνωσης από τον τζόγο...

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2009

Τυχερά Παιχνίδια

Ένα πρωτότυπο κέντρο απεξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, με την ονομασία «insight», αρχίζει τη λειτουργία του από τον Ιούνιο.

Oκτώ χιλιόμετρα από τη Λάρισα, στην περιοχή Φαλάνη, επιλεγμένοι επιστήμονες θα εφαρμόζουν εξειδικευμένο και πρότυπο πρόγραμμα απεξάρτησης σε άτομα εξαρτημένα από τα τυχερά παιχνίδια. Το κέντρο μπορεί να δεχτεί μέχρι 20 άτομα σε μονόκλινα δωμάτια.

Η πρωτότυπη ιδέα ξεκίνησε από τη θλιβερή διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα ποσοστά εξάρτησης των Ελλήνων από τον τζόγο. Με δεδομένο δε ότι και η εξάρτηση από το αλκοόλ δεν έχει καθόλου μειωθεί, το κέντρο «insight» θα εφαρμόζει θεραπευτικό πρόγραμμα και για τις δύο εξαρτήσεις.

Η εξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια και από το αλκοόλ είναι μια σοβαρή και διαβρωτική ασθένεια, που επηρεάζει όλα τα στάδια της ζωής και της ύπαρξης του ατόμου. Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, πολλοί και διαφορετικοί είναι οι παράγοντες που οδηγούν σ’ αυτήν την εξάρτηση. Ανάμεσά τους η βιολογική προδιάθεση, η ψυχοπαθολογία του ατόμου, τα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, το πένθος κι η εγκατάλειψη, διάφορες κοινωνικές παράμετροι, η αναζήτηση τρόπων μείωσης πόνου, άγχους, κατάθλιψης κ.τ.λ..

Στα πρότυπα εξειδικευμένου κέντρου στη Μινεσότα, το κέντρο ψυχολογικής και ιατρικής υποστήριξης «insight», παρέχει βοήθεια στα εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους, διατηρώντας πλήρη ανωνυμία.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται, ενσωματώνει παραδοσιακές αλλά και πρωτοποριακές τεχνικές, εστιάζοντας στη διαδικασία της ανάρρωσης, που στην ουσία είναι η φάση κατά την οποία συντελείται η αλλαγή στον τρόπο ζωής των εξαρτημένων ατόμων και των συνεξαρτημένων μελών των οικογενειών τους.

Κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού προγράμματος, το οποίο διαρκεί 30 ή 60 μέρες παρέχεται ιατρική θεραπεία για την αποτοξίνωση, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμός, yoga, anger management, πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης για τις οικογένειες, υποστήριξη οικογενειών.

Μετά το πέρας του προγράμματος συνεχίζεται η φροντίδα για τα επανερχόμενα άτομα, με μηνιαίες ατομικές συναντήσεις.

[via]

Ετικέτες