Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Ας εξεταστούν σε greeklish!!!

Παρασκευή, Ιουνίου 19, 2009

Είδα σήμερα τα αποτελέσματα των παιδιών στις Πανελλαδικές και μαύρισε η ψυχή μου.
Ενώ τα πήγαν αρκετά καλά σε μαθήματα όπως Φυσική, Μαθηματικά κτλπ (Το μεγαλύτερο ποσοστό αριστούχων συγκεντρώνεται στη φυσική γενικής παιδείας με το 47% να έχει γράψει από 18 έως 20), πάτωσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα (μόλις το 1,61% αρίστεψε) και γνώρισε το Βατερλώ στην Ιστορία γενικής παιδείας με το 62% να γράφει κάτω από τη βάση!!!
Ως εκ τούτου, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανένας ότι τα παιδιά βάζουν σε δεύτερη μοίρα μαθήματα που θεωρούν παλαιομοδίτικα και εστιάζουν περισσότερο την προσοχή τους σε μαθήματα της Νέας Εποχής, πιο "παγκοσμιοποιημένα" κατά κάποιο τρόπο.
Γι αυτό Άρη μου, εσύ που είσαι νέος άνθρωπος και δεν έχεις αρτηριοσκλητωτικά σύνδρομα και δεν φοράς "παρωπίδες", μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς κάποιον τρόπο, ώστε το Ελληνικό Σχολείο να ξανακάνει αρεστή την Ελληνική γλώσσα και Ιστορία στους μαθητές;
Είναι κρίμα να συναντάω και εδώ μέσα στο sync άτομα από άλλες χώρες που προσπαθούν μέσω του web να έρθουν σε επαφή με τον πλούτο της γλώσσας μας και ταυτόχρονα να παρακολουθώ χρόνο με τον χρόνο να αφήνονται τα νέα παιδιά να ξεμακραίνουν αβοήθητα μακριά από τις ρίζες τους.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι όπως το πάτε, σε λίγα χρόνια τα παιδιά θα διαγωνίζονται και τα γραπτά τους θα είναι γραμμένα σε greeklish !!!

Ετικέτες

1 Σχόλια:

GeorgiaGR είπε...

Afou ta paidia de didaskontai arxaia ellhnika(h vash ths ellhnikhs glwssas), ef'oson oi idioi oi ka8hghtes tous einai asxetoi (foithtria filologias me rwthse x8es ean o Parhs htan aderfos tou Menelaou! xaxaxa) kai epipleon kanena tous de ka8hse pote na diavasei ena exwsxoliko vivlio...ti perimenate? Na aristeusoun? As mhn to paizoume xafnika sokarismenoi kai apogohteumenoi...einai toso geloio! Oloi mas eu8unomaste gi'auto!