Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Το Twitter εγκυμονεί… κινδύνους!

Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009

Twitter Logo

Έχετε σκεφτεί ότι χρησιμοποιώντας το Twitter μπορεί να πέσετε σε δέντρο; Να σας πατήσει αυτοκίνητο; Να σπάσετε το πόδι σας; Μη νομίζετε ότι πρόκειται, απλώς, για σενάρια!

Η τεχνολογία βρίσκει πάντα διάφορους τρόπους να μας τραυματίζει. Οι διάφορες υπηρεσίες υγείας έχουν κατ’ επανάληψη εκφράσει τις ανησυχίες τους ότι η χρήση του Twitter πολλαπλασιάζει τον αριθμό των μηνυμάτων που στέλνει κάθε χρήστης και ο επιπλέον χρόνος που ξοδεύεται μπροστά στον υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες μυαλγίες.

Στις αρχές του μήνα (Ιούνιος 2009) ο 23χρονος Τζέιμς Κόλεμαν, υπάλληλος δημοσίων σχέσεων, έκανε τζόκινγκ σε πάρκο του Μπρίστολ και παράλληλα προσπαθούσε να στείλει ένα tweet με το blackberry του.

Τα tweet που έστειλε έγραφαν:

Τρέχω για τη δουλειά. Έχω αργήσει!

Κουτούλησα στο κλαδί ενός δέντρου. Ξέχασα πόσο ψηλός είμαι.

Κίνδυνος από το tweet.

Η σύγκρουση με ένα δέντρο που βρίσκονταν μπροστά του ήταν ιδιαίτερα σφοδρή με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Στις 27 Μαΐου 2009, ο χρήστης DeirdreEileen ήταν πολύ απασχολημένος με το Twitter ενώ παράλληλα κατευθυνόταν προς ένα αυτοκίνητο. Όταν το συνειδητοποίησε, ήταν αρκετά μακριά από το αυτοκίνητο για να μην την πατήσει και αρκετά κοντά για να της πατήσει το πόδι.

Το Σεπτέμβριο του 2008, ο Τζον Τσόου, blogger, δημοσίευσε μια ιστορία με θέμα το πρώτο θύμα του Twitter στον κόσμο. Ήταν μια γυναίκα που έσπασε το πόδι της και πέρασε αρκετό καιρό σε αναπηρικό καροτσάκι. Το λάθος ήταν να περπατάει κάνοντας συγχρόνως Twitter.

Τον Απρίλιο του 2009, η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε μια έρευνα όπου ένας στους δέκα οδηγούς στη Μεγάλη Βρετανία παραδεχόταν ότι χρησιμοποιούσε Twitter, Facebook ή μηνύματα κειμένου και οδηγούσε συγχρόνως. Ένας από αυτούς δήλωσε ότι οδηγούσε με τα γόνατα όταν με τα χέρια καθάριζε ένα πορτοκάλι. Ένας άλλος ειρωνευόταν τα αποτελέσματα της έρευνας!

[via]

Ετικέτες