Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Harajucu: Η μόδα που σαρώνει την Ιαπωνία.

Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2009


Πριν από λίγα χρόνια, η χώρα μας "συγκλονίστηκε" αισθητικά από τη μόδα των emo. Στυλ πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα, αποτέλεσε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από όλους μας και ιδιαίτερα από τους γηραιότερους
Καμία όμως σημερινή κοινωνία του κόσμου δεν δοκιμάστηκε τόσο αισθητικά, όσο η συντηρητική Ιαπωνική κοινωνία από τη μόδα του Harajucu! Τα κορίτσια που ακολουθούν τη τάση αυτή αρέσκονται στο να κυκλοφορούν στους δρόμους του Tokyo ντυμένες σαν χαρακτήρες γιαπωνέζικων anime. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και σεις από τις φωτογραφίες φορούν επάνω τους όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και κυριολεκτικά ότι άλλο περίεργο αξεσουάρ βρουν μπροστά τους (mix and match). Οι πιο φανατικές, μάλιστα, φορούν και ειδικούς φακούς επαφής οι οποίοι όχι μόνο βγαίνουν σε περίεργους χρωματισμούς αλλά έχουν και την ιδιότητα να κάνουν τις κόρες των ματιών τους να μοιάζουν τεράστιες (όπως ακριβώς και οι χαρακτήρες των anime).
Το Harajucu αποτελεί μετεξέλιξη του στυλ Kawaii (χαριτωμένο) που έκανε την εμφάνιση του στα μέσα της δεκαετίας του '90 και πήρε το όνομά του από το σταθμό Harajucu του Tokyo, τον επίσημο τόπο συνάντησης των ιδιαίτερων αυτών δεσποινίδων. Χωρίζεται σε δυο κύριες κατηγορίες: το lolita και το gothic. Όσοι ακολουθούν τη μόδα αυτή δηλώνουν οτι το κάνουν, όχι μόνο επειδή τους αρέσει, αλλά και γιατί αισθάνονται οτι έτσι αντιδρούν στο συντηρητικό ιαπωνικό κατεστημένο που τους επιβάλλουν οι γηραιότεροι.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι η μόδα αυτή πέρασε τα σύνορα της Ιαπωνίας για να επηρεάσει μεγάλους δυτικούς σχεδιαστές μόδας όπως ο Luis Vuitton.
Εν κατακλείδι, υπόσχομαι να μην σχολιάσω ποτέ ξανά κυρία επειδή φόρεσε εμπριμέ με εμπριμέ!! Υπάρχουν και πολύ χειρότερα άλλωστε!


photos at: stylefrizz.com
imgs.sfgate.com

Από: ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες ,