Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Κέντρο απεξάρτησης από το... internet

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2009


Ειδικό κέντρο απεξάρτησης από το Internet λειτουργεί στην Κίνα ήδη από το 2004 και φιλοξενεί κυρίως αγόρια από 14 έως 19 ετών, τα οποία ακολουθούν ειδικές ασκήσεις ψυχοθεραπείας και στρατιωτικής νοοτροπίας- πειθαρχίας.
Η κυβέρνηση της χώρας, στην προσπάθειά της να μειώσει τα υψηλά ποσοστά εφηβικής εγκληματικότητας, αποφάσισε τη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου, αλλά απαγόρευσε και τη δημιουργία νέων Internet cafe.
Παράλληλα συζητά τον περιορισμό βίαιων βιντεοπαιχνιδιών.
Σύμφωνα με απόψεις ειδικών επιστημόνων η στρατιωτική ζωή επιτρέπει στους εθισμένους να νιώσουν μέλη μιας ομάδας, με δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Μέσα στις αρμοδιότητες των γιατρών της κλινικής είναι και το να παρακινούν τους ασθενείς τους να ανακαλύψουν δραστηριότητες που θα καλύψουν το κενό το οποίο δημιουργείται όταν σταματήσουν τα βιντεοπαιχνίδια.
Άλλωστε, η κύρια αιτία του φαινομένου θεωρείται πως είναι η σχέση του νέου με την οικογένειά του, οι αυξημένες απαιτήσεις των γονέων και η προσπάθεια ικανοποίησης των άλλων.Το κατά πόσο θα μπορούσε ένα τέτοιο κέντρο να λειτουργήσει στην Ελλάδα παραμένει ένα θέμα αμφιλεγόμενο.

http://pressonice.blogspot.com

Ετικέτες ,