Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Nέο λειτουργικό σύστημα από τη Google!

Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

Σε ένα χρόνο περίπου, το όνομα Chrome δε θα παραπέμπει μόνο στο web browser της Google. Η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές με x86 και ARM chips, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο δεύτερο μισό του 2010. Όπως και το Android, το Chrome OS θα είναι βασισμένο στον πυρήνα του Linux και θα υιοθετεί το τρίπτυχο ταχύτητα, απλότητα και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη Google, το νέο λειτουργικό θα απευθύνεται κυρίως σε netbooks, ωστόσο δε θα περιορίζεται σ' αυτό το χώρο. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της εταιρείας δήλωσε ότι "το Chrome OS είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το Android. Το Android σχεδιάστηκε με γνώμονα τα κινητά τηλέφωνα και τα netbooks. Το Chrome OS απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που περνάνε πολλή ώρα στο Internet και θα είναι ιδανικό για όλους τους υπολογιστές, από μικρά netbooks, μέχρι desktop συστήματα".

Η Google αναμένεται να ανοίξει των κώδικα του νέου λειτουργικού μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Όπως φαίνεται, θα γνωρίζουμε περισσότερα μέχρι το Νοέμβριο.


[Πηγή]


ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες ,