Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Οι πιο πρόσφατες έρευνες για το Sex

Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2009

Ready for sex

Σας παρουσιάζουμε τις τελευταίες έρευνες σχετικά με το Sex, οι οποίες υπόσχονται καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Η ποιότητα μιας σχέσης επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου

Μια αμφίδρομη σχέση υπάρχει ανάμεσα στην ποιότητα της σχέσης ενός ζευγαριού και στην ποιότητα του ύπνου τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Μπραντ Χάσλερ του πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική υπηρεσία Science Daily, ο οποίος μελέτησε, με την χρήση ημερολογίου, ζευγάρια χωρίς παιδιά για χρονικό διάστημα επτά ημερών, η ποιότητα της σχέσης ανάμεσα στους δύο συντρόφους επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου τους, ενώ ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει την ποιότητα της σχέσης την επόμενη μέρα.

Παρατηρήθηκε επίσης μια διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, όσον αφορά το ποιος παράγων επηρεάζει περισσότερο τον άλλο. Για τους άνδρες, ο καλύτερος ύπνος βελτιώνει τη σχέση, ενώ για τις γυναίκες τα προβλήματα στη σχέση τη μέρα επιδεινώνουν την ποιότητα του ύπνου για τις ίδιες και για το σύντροφό τους.

Η έρευνα κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός “φαύλου κύκλου”, όπου ο κακός ύπνος χειροτερεύει τη σχέση και, στη συνέχεια, η προβληματική σχέση επιδρά αρνητικά στον ύπνο.

Ο Χάσλερ συμβουλεύει τα ζευγάρια να πέφτουν για ύπνο, αφού προηγουμένως λύσουν τις διαφορές τους και ακόμα να αποφεύγουν να μπλέκονται σε αντιπαραθέσεις, όταν ένας από τους δύο – ή και οι δύο- δεν κοιμήθηκε καλά το βράδυ.

Καλύτερα single παρά παντρεμένοι και… υπερτασικοί

Αντικείμενα της μελέτης ήταν 303 υγιείς άνθρωποι, 204 παντρεμένοι και 99 ελεύθεροι. Ο καθένας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα του γάμου του, την κοινωνική υποστήριξη και την ψυχική του υγεία.

Το αντικείμενο της έρευνας ήταν να μπορέσουν οι ερευνητές να αξιολογήσουν το άγχος και την ευχαρίστηση από τη ζωή του καθενός.

Στη συνέχεια, μετρήθηκε η πίεση του αίματος σε κάθε άτομο ξεχωριστά για 24 ώρες. Οι παντρεμένοι εμφάνισαν μείωση της πίεσης την ώρα που έπεσαν για ύπνο, ενώ όλοι παρουσίαζαν διαφορές μεταξύ τους.

Γενικότερα, οι άνθρωποι των οποίων η πίεση δεν πέφτει έστω και λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παρουσιάσουν κάποια καρδιακή δυσλειτουργία, σύμφωνα με την ψυχολόγο Julianne Holt-Lunstad.

Κατά μέσο όρο, οι παντρεμένοι που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, είχαν μεγαλύτερη πίεση από τους ελεύθερους. Ωστόσο, η αυξημένη κοινωνική ζωή και των δύο δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αυξομείωση της πίεσης, αλλά η γαμήλια ευτυχία συσχετίστηκε με την γενικότερη ευτυχία, το μειωμένο άγχος και τη χαμηλή πίεση.

«Βέβαια, αν είσαι μέσα σε έναν δυστυχισμένο γάμο, αυτό δε σου εξασφαλίζει την υγεία. Καλύτερα μόνος παρά παντρεμένος και δυστυχής» δηλώνει η Holt-Lunstad, «Γι’ αυτό διαλέξτε προσεκτικά τους συντρόφους σας».

Η προκατάληψη σκοτώνει τον έρωτα

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια οι παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος στους άνδρες θα οδηγήσουν περισσότερους από 43 εκατ. στην Ευρώπη και δεκάδες χιλιάδες στη χώρα μας σε στυτική δυσλειτουργία, ως το 2025. Παράλληλα, με γεωμετρική πρόοδο αυξάνει ο αριθμός ανδρών και γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακράτειας των ούρων.

“Αν, στις προηγούμενες περιπτώσεις, συμπεριληφθούν και οι παθήσεις του προστάτη, οι δυσοίωνες προβλέψεις έχουν να κάνουν με το ότι οι άνθρωποι αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα των ασθενειών και διστάζουν να απευθυνθούν εγκαίρως στο γιατρό τους, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα από τις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος”, τόνισε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικης Ουρολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Κατζάβελος.

Στη συνέντευξη κοινοποιήθηκε ότι η τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (15-21) ορίστηκε ως ουρολογική εβδομάδα με βασικό σύνθημα “υπάρχουν λύσεις, ρωτήστε τον ουρολόγο σας”, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού.

Όπως διευκρίνισε ο γραμματέας της Ένωσης, Άλκης Γρηγοράκης, κατά τη διάρκεια της ουρολογικής εβδομάδας, γιατροί θα μοιράζουν στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια και θα εφιστούν την προσοχή σε όλες τις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος.

Ως εκ τούτου, οι άνδρες θα πληροφορούνται ότι η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι μυστικό, αφού προσβάλει έναν στους δέκα, χωρίς κατ΄ανάγκη να αποτελεί φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης, όπως πολλοί πιστεύουν, ενώ οι αιτίες της δυσλειτουργίας αυτής είναι πολλές, όπως και οι θεραπείες της, γεγονός που οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν.

“Η γνώση, όπως είπαν οι ουρολόγοι, βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς οχτώ στις 10 περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας έχουν να κάνουν με οργανικά αίτια, όπως είναι η μειωμένη παροχή αίματος στο πέος, νευρολογικές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι παρενέργειες φαρμάκων και η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών”.

Επιπλέον, όπως επισήμαναν οι γιατροί, πολλοί άνδρες, πίσω από τα προβλήματα στύσης, θα πρέπει να αναζητήσουν την κατάθληψη. Επανέλαβαν δε, ότι παράγοντες όπως το κάπνισμα, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η υψηλή χοληστερίνη, κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και χρήση αλκοόλ, κάνουν το πρόβλημα να έρθει πιο γρήγορα στην επιφάνεια.

Τα προκαταρκτικά είναι… υπερτιμημένα!

Τελικά, από ότι φανερώνει μια νέα έρευνα που έγινε με συμμετέχουσες 2.300 γυναίκες, τα προκαταρκτικά παιχνιδάκια του σεξ δεν έχουν καθόλου ή έχουν μικρή σημασία στο σεξ. Συγκεκριμένα, τα χρονοβόρα προκαταρκτικά δεν θα επιφέρουν σίγουρα τον επιθυμητό γυναικείο οργασμό.

Η “χρυσή τομή” σχετικά με τη διάρκεια αυτών των παιχνιδιών πριν το σεξ, είναι σύμφωνα με τους μελετητές, τα 15 περίπου λεπτά.

“Αντιθέτως, μεγαλύτερη σημασία έχει η διάρκεια και η ποιότητα της ίδιας της σεξουαλικής πράξης παρά τα προκαταρκτικά”, δηλώνει ο καθηγητής Στούαρτ Μπρόντι ο οποίος μαζί με τον επίσης καθηγητή Πίτερ Βάις του πανεπιστημίου της Πράγας, ήταν επικεφαλής της μελέτης αυτής.

Στην έρευνα ζητήθηκε από περίπου 2.360 Τσέχες γυναίκες διαφόρων ηλικιών να περιγράψουν λεπτομέρειες της σεξουαλικής τους ζωής, όπως την συχνότητα του οργασμού τους ανάλογα με τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

Συνήθως, τα προκαταρκτικά διαρκούσαν 15,4 λεπτά και η ίδια η πράξη περίπου 16 λεπτά. Τα 16 αυτά λεπτά είναι περισσότερα από αυτά που φανερώθηκαν σε σχετική αμερικάνικη έρευνα, όπου ο μέσος όρος διάρκειας του σεξ έφτανε τα 7 λεπτά.

“Ποιός ξέρει; Ίσως οι Ευρωπαίοι είναι πιο σεξουαλικές από τους Αμερικάνους”, δήλωσαν οι επικεφαλής της μελέτης.

Οι μελετητές εξέτασαν την συχνότητα των οργασμών σχετικά με το χρόνο που διαρκούσαν τα πρώτα παιχνίδια και βρήκαν ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα τους.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έρχονται να διαψεύσουν τους σεξολόγους που μέχρι τώρα υποστήριζαν πως όσο μεγαλύτερη η διάρκεια αυτών τόσο καλύτερο το σεξ και εντονότερος ο οργασμός.

Oι έξυπνες γυναίκες έχουν πιο πολλούς οργασμούς

Οι γυναίκες που έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ), απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και έχουν συχνότερους οργασμούς. Αυτή η διαπίστωση προέκυψε από έρευνα του King’s College του Λονδίνου σε 2000 δίδυμες γυναίκες.

Συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε με ακρίβεια τα συναισθήματά μας και η δυνατότητά μας να τα εκφράζουμε ή και να τα δημιουργούμε προκειμένου να βοηθήσουν τη σκέψη μας. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια αυτός ο δείκτης ευφυΐας θεωρείται ανώτερος από το IQ.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και απόδοση. Επιπρόσθετα απάντησαν και σε ειδικά σχεδιασμένα τεστ που μετρούν τη συναισθηματική ευφυΐα.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσες είχαν υψηλότερο δείκτη EQ, είχαν και συχνότερους οργασμούς είτε κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, είτε κατά τη διάρκεια του σεξ.

«Αυτή η έρευνα θα μας βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη συμπεριφορικών και γνωσιακών θεραπειών για τη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των γυναικών», σημείωσε ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, διευθυντής του Τμήματος Ερευνών Διδύμων Αδελφών του King’s Colllege.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών καθώς επηρεάζει την ικανότητά τους να επικοινωνούν τις σεξουαλικές επιθυμίες στον σύντροφό τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική πράξη.

[via]


ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , ,