Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Καφριλίκια των Σκοπιανών

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2009


Σκοπιανά πολιτικά παιχνίδια στον αγώνα με την Ελλάδα στο ευρωμπάσκετ;
Η πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Νεολαίας της ΠΓΔΜ να διοργανώσει μεταφορά οπαδών, με κρατικούς πόρους, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα της χώρας μόνον στον αγώνα με την εθνική Ελλάδος, στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας, στις 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, απασχολεί μεγάλη μερίδα του σημερινού Τύπου των Σκοπίων.
Τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν τους εξής τίτλους:
* Σπιτς: «Κρατικά χρήματα για πολιτική στήριξη / Η Κυβέρνηση θα στείλει 500 οπαδούς στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας, κάτι που για την αντιπολίτευση αποτελεί πολιτική αυτοκτονία, τη στιγμή που αναμένεται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα με την Ελλάδα να εισέλθουν σε τελική φάση».
* Ντνέβνικ: «Καραβάνι για στήριξη ή για σκάνδαλα».
* Βρέμε: «Ο αγώνας της εθνικής ομάδας στην Πολωνία έλαβε πολιτική χροιά / Κρατικά χρήματα για στήριξη κατά της Ελλάδας».
* Βεστ: «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κυβέρνηση ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ στην Πολωνία / Νικήστε την Ελλάδα, τίποτε άλλο δεν είναι σημαντικό».
Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με έξοδα του κράτους και «με τις ευλογίες» της κυβέρνησης της χώρας, θα μεταφερθούν 500 περίπου οπαδοί, προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα μπάσκετ της ΠΓΔΜ στον αγώνα με την Ελλάδα, στις 7 Σεπτεμβρίου, στην Πολωνία.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας της χώρας επιβεβαίωσαν πως η κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει με 55.000 ευρώ αυτή την αποστολή οπαδών, με την αιτιολογία ότι είναι απαραίτητο «να στηριχθεί η εθνική ομάδα της χώρας».
«Η στήριξη της κυβέρνησης για τους οπαδούς θα ισχύει μόνον για τον αγώνα με την Ελλάδα»,τονίζεται με επικριτική διάθεση στα δημοσιεύματα και συμπληρώνεται ότι η μεταφορά οπαδών θα εξαρτηθεί από το εάν τελικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας καταφέρει να εξασφαλίσει εισητήρια για τον αγώνα με την Ελλάδα.
Η εφημερίδα «Σπιτς» συμπληρώνει πως το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ έχει ήδη ενημερώσει γραπτώς την πρεσβεία της Πολωνίας στα Σκόπια ότι μεγάλη ομάδα φιλάθλων θα μεταβεί στην Πολωνία, προκειμένου να παρακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ.
Από το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν ότι η Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας της χώρας απηύθυνε έκκληση για παρέμβαση, καθώς και ότι από την πλευρά τους έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες.
«Από το Γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ - προστίθεται στο δημοσίευμα- δήλωσαν ότι έχουν πλήρη άγνοια όσον αφορά τη σχετική πρόθεση της Γραμματείας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, να στηρίξει οικονομικά το ταξίδι των οπαδών. Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, χθες, τήρησε πλήρη σιγή σε ό,τι αφορά το θέμα, ενώ το αλβανικό κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, DUI, του Αλί Αχμέτι, αντέδρασε έντονα».
«Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, όταν μετράμε το κάθε δηνάριο, εάν πράγματι κάποιος από το κράτος συμφώνησε να παραχωρηθούν χιλιάδες ευρώ για τη διοργάνωση μεταφοράς ομάδας οπαδών, και ιδιαίτερα για τον αγώνα με την Ελλάδα, είναι όντως μια μη σοβαρή κίνηση», δήλωσε ο βουλευτής του DUI, Τζέβαντ Αντέμι.
Το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «Νέα Δημοκρατία», συμπληρώνει το δημοσίευμα, καθώς και το κόμμα της αξιωματικής ανιπολίτευσης -«Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM)- αντέδρασαν επίσης έντονα, εκφράζοντας την ανησυχία τους και εκτιμώντας ότι αυτή η ιδέα, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, αλλά και η οικονομική κρίση είναι αισθητή στη χώρα, μπορεί να αποτελέσει «πολιτική αυτοκτονία» και μεγάλο κίνδυνο για εκείνους που θα ταξιδεύσουν στην Πολωνία. Αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα, είναι ένα ενδεχόμενο επεισόδιο με τους Έλληνες, το οποίο θα κοστίσει ακριβά στην χώρα, υποστήριξαν τα ανωτέρω κόμματα.
Η ΠΓΔΜ θα είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στο Πόζναν, στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ ανδρών 2009, το οποίο φιλοξενεί η Πολωνία το διάστημα 7-20 Σεπτεμβρίου.


π.χ. http://www.vest.com.mk/?ItemID=036BA09CCA2A344C864E9FB8599F1468

Πηγη: http://taxalia.blogspot.com/2009/08/blog-post_3709.html

Ετικέτες , ,