Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Έρχεται η σοκολάτα που… δεν παχαίνει!

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

TΩΡΑ ΤΙ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ,ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Σουηδική βιομηχανία σοκολάτας πρόσφατα, ανακαλύφθηκε και μάλιστα… κατά λάθος ένα είδος σοκολάτας που δεν λιώνει και έχει ελάχιστες θερμίδες!
Με κωδικό όνομα «ηφαίστειο» η σουηδική εταιρία Barry Callebaut έκανε έρευνες, συγκεντρώνοντας............ μια διεθνή ομάδα από αναγνωρισμένους χημικούς τροφίμων, ώστε να δημιουργήσει μια σοκολάτα με 90% λιγότερες θερμίδες η οποία δεν λιώνει μέχρι τους 55 βαθμούς Κελσίου!
(Σήμερα, μια μπάρα σοκολάτας λιώνει στους 33 βαθμούς)

Στόχος της εταιρίας ήταν να κερδίσει όλους τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς πελάτες, οι οποίοι προσέχουν τη διατροφή τους και έχουν βγάλει αυτή την γλυκιά «αμαρτία» από το διαιτολόγιό τους, αλλά και την Αφρική και την Ασία, όπου οι θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν τη κατανάλωση του τόσο διάσημου γλυκού.

Η νέα αυτή σοκολάτα ονομάστηκε «ηφαίστειο» γιατί μπορεί να φαγωθεί σε μεγάλες θερμοκρασίες και ανακαλύφθηκε (όπως τα περισσότερα καλά πράγματα) κατά λάθος από τους επιστήμονες της ομάδας, ενώ εργάζονταν πάνω σε κάποιο άλλο αντικείμενο.

Άλλωστε, η προσπάθεια για μια σοκολάτα χωρίς θερμίδες και αντοχή στη ζέστη έχει ξεκινήσει εδώ και 60 χρόνια, χωρίς όμως καλά αποτελέσματα.

ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες ,