Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Η πολύ υγιεινή διατροφή… βλάπτει!

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009


Η εμμονή με την υγιεινή διατροφή φαίνεται ότι μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία. Νευρική ορθορεξία ονόμασαν οι επιστήμονες την εμμονή ορισμένων να τρέφονται με ό,τι εκείνοι πιστεύουν ότι είναι υγιεινό. Ο όρος αναφέρεται σε ανθρώπους που επιλέγουν αυστηρά να τρώνε μόνο υγιεινές, κατά τους ίδιους, τροφές, στερώντας από τον οργανισμό τους.......... αναγκαία συστατικά. Η αγωνία να τρέφεται κάποιος αποκλειστικά σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής διατροφής, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις, λένε οι ειδικοί.

«Όχι» σε ό,τι δεν συνάδει με τους κανόνες υγιεινής διατροφής λένε όλο και περισσότεροι στη σύγχρονη κοινωνία. Αρκετοί είναι όμως εκείνοι που χάνουν το μέτρο και βάζουν στο διαιτολόγιό τους μόνο τροφές που οι ίδιοι θεωρούν αγνές.

Ο όρος νευρική ορθορεξία χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1997 για να περιγράψει όσους πασχίζουν να ακολουθήσουν κανόνες σωστής διατροφής.

Η νευρική ορθορεξία συγκαταλέγεται στις διατροφικές διαταραχές και επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες γύρω στα τριάντα, με μέση ή ανώτατη εκπαίδευση.

Ενώ όμως, άλλες παθήσεις που σχετίζονται με το φαγητό, όπως η νευρική ανορεξία, έχουν στόχο την απώλεια βάρους, όσοι πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση, δεν ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για το βάρος τους. Οι στατιστικές δείχνουν ότι αρκετοί μάλιστα είναι παχύσαρκοι.

Η ζάχαρη, το αλάτι, η καφεΐνη, το αλκοόλ, το σιτάρι, το ζωικό λίπος, η σόγια, το καλαμπόκι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι έξω από το διαιτολόγιο όσων πάσχουν από νευρική ορθορεξία.

Ως συνέπεια των διατροφικών τους επιλογών, οι άνθρωποι που φέρονται να έχουν «εμμονή» με τη λεγόμενη υγιεινή διατροφή συχνά παρουσιάζουν ελλείψεις σε βασικά συστατικά, πράγμα που μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να τους καταστήσει περισσότερο ευάλωτους σε διάφορες παθήσεις.

Πηγή: NET

Ετικέτες ,

2 Σχόλια:

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

ολο αλαγες εισαι
μου αρεσει αυτο
δεν μας αφηνεις να βαρεθουμε ποτε

Ανώνυμος είπε...

Ti allages ekana????