Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Θεωρίες της Ράνιας

Κυριακή, Αυγούστου 16, 2009












01. Αξίωμα Θεμελιώδες: Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν το τάβλι. Πόρτες, πλακωτό και φεύγα. Τα παιχνίδια εναλλάσσονται ανάλογα με τη φάση της σχέσης και τα άτομα που την απαρτίζουν. Όμως, όπως σε κάθε παιχνίδι, ένα είναι πράγμα είναι βέβαιο: κάποιος κερδίζει, και κάποιος χάνει.

02. Ο χωρισμός μας από έναν άντρα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινή μας αφόδευση: Πάτα δύο φορές το καζανάκι για να βεβαιωθείς ότι η κουράδα έχει φύγει μια και καλή.

03. Το τάβλι περιέχει κρυπτογραφημένους κώδικες κοινωνικά επιβεβλημένης συμπεριφοράς. Είναι πασιφανές ότι έχει κατασκευαστεί για να ευνοεί τις δυάδες.

05. Απ’ την πρώτη στιγμή που τα πρωτόνια αντίκρισαν τα ηλεκτρόνια, ενώθηκαν με έρωτα κεραυνοβόλο. Όμως, όπως όλοι ξέρουμε, ο κεραυνοβόλος έρωτας μπορεί μερικές φορές να σε τινάξει στον αέρα.

07. Αναθεώρηση της θεωρίας no 3. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πραγματική ευτυχία πηγάζει μόνο απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό. Μερικές φορές, προέρχεται και από καλούς φίλους. Ιδίως όταν ξυπνάνε στις 7 το πρωί για να έρθουν μαζί σου στην Εκκλησία.

08. Ξέρεις ότι το προηγούμενο βράδυ έχεις πάει σε ένα πάρα πολύ καλό πάρτι όταν: Ξυπνάς με πόνο σ’ όλο σου το κορμί και έχεις ένα τεράστιο hang – over , όλοι σου οι φίλοι είναι επίσης χάλια, και κανείς δεν έχει κοιμηθεί σπίτι του.

11. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όταν κρατάμε μυστικά, είναι που νομίζουμε ότι αυτό θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Λάθος. Στην πραγματικότητα, αυτό κάνει τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα.

12. Τα παιδιά είναι τιμωρία. Η μεγαλύτερη απειλή των γονιών στα παιδιά τους είναι: «Δεν θα κάνεις κι εσύ παιδιά; Θα δεις». Τα παιδιά κάνουν δικά τους παιδιά, και πληρώνουν για όλη την ταλαιπωρία που προξένησαν στους γονείς τους. Αυτός ο φαύλος κύκλος ξεκίνησε απ’ τον ίδιο το Θεό: όλα ήταν μια χαρά, μέχρι που αποφάσισε να κάνει τον Αδάμ και την Εύα. Όταν αυτοί τον παράκουσαν τους τιμώρησε. Πώς του τιμώρησε; Τους έδωσε παιδιά. Και ερωτώ: Αν ο ίδιος ο Θεός δεν μπόρεσε να συμμορφώσει τα παιδιά του, πόσες ελπίδες έχουμε εμείς;

13. Τα απρόοπτα, είναι σαν να οδηγείς με μια κουβέρτα πάνω στο παρμπρίζ σου. Ποτέ δεν ξέρεις τι έρχεται κατά πάνω σου με 180 km/h.

14. Τα μωρά είναι χαριτωμένα και μυρίζουν όμορφα. Γι αυτό φρόντισε η φύση. Αλλιώς ποιος λογικός άνθρωπος θα έφερνε στον κόσμο ένα πλάσμα που κατουράει και χέζει συνέχεια συνήθως πάνω σου, καταπίνει ό,τι χωράει στο στόμα του με αποτέλεσμα να το τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο νοσοκομείο, παρόλο που του έχεις αγοράσει παιχνίδια αξίας πάνω από 3.500.000 ευρώ, ποτέ δεν είναι ευχαριστημένο μέχρι να μπεις στη φυλακή από χρέη, κάνει περισσότερη φασαρία από τους Iron Megan και τους Metallica μαζί, και κλαίει όλη νύχτα μέχρι να νοσηλευτείς για υπερκόπωση; Αν τα μωρά δεν έρχονταν σε αυτή την τρισχαριτωμένη συσκευασία, το ανθρώπινο είδος θα ήταν υπό εξαφάνιση. Όσο για μένα, ίσως και να ‘ταν καλύτερα.

16. Υπάρχουν 2 είδη μοναξιάς: η πραγματική, και αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας. Η πραγματική μοναξιά, είναι όταν κανείς δεν σ’ αγαπάει. Κι αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι όταν υπάρχουν άνθρωποι που σ’ αγαπούν τριγύρω, αλλά εσύ δεν το βλέπεις. Μερικές φορές, είναι πιο εύκολο να βρεις κάποιον να σ’ αγαπήσει, απ’ το να συνειδητοποιήσεις ότι αυτός ο κάποιος ήδη υπάρχει.

17. Η μοναξιά είναι σαν την πείνα. Όπως ακριβώς η πείνα μας δημιουργεί την ανάγκη να φάμε για να μην πεθάνουμε, έτσι ακριβώς και η μοναξιά μας δημιουργεί την ανάγκη να γνωρίσουμε ανθρώπους για να μη μείνουμε μόνοι.

18. Η ζωή, είναι σαν να οδηγείς στην εθνική με μια κουβέρτα στο παρμπρίζ. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να σκάσει πάνω σου με 180 km/h.

19. Υπάρχουν 2 είδη απροόπτων. Αυτά που δεν έχουν συμβεί ακόμα και αυτά που έχουν συμβεί, αλλά δεν τα γνωρίζεις. Και τα 2 μπορούν να σε τσακίσουν, και να βρεθείς απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, αντιμέτωπος με καταστάσεις που ποτέ δε θα ‘θελες να ζήσεις.

20. Όλοι έχουμε φτιάξει μια εικόνα για το τέλειο και την κυνηγάμε. Μερικές φορές όμως, για να γίνουμε πραγματικά ευτυχισμένοι, πρέπει ν’ αφήσουμε αυτή την εικόνα στην άκρη και να προσπαθήσουμε απ’ την αρχή.

21. Η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι με τραπουλόχαρτα. Ποτέ δεν ξέρεις τι χαρτί θα σου μοιράσει, και κανείς δεν παίζει το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Όμως ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να βγεις κερδισμένος.

22. Οι πολύ σημαντικές στιγμές στη ζωή μας, έχουν την τάση να τρέχουν εξαιρετικά γρήγορα. Αν όμως είχαμε ένα τηλεκοντρόλ και πατάγαμε το TV pause, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τα πράγματα πολύ καλύτερα, κι έτσι θα κάναμε λιγότερες βλακείες.

23. Ζούμε τη ζωή μας χωρίς ανθρώπους γιατί έχουμε γίνει πιο εγωιστές από ποτέ. Η οικογένεια, είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε ό,τι κι αν γίνει. Αλλά μερικές φορές οικογένεια, μπορεί να είναι και οι φίλοι μας.

24. Η ευτυχία είναι σαν ένα μπουκάλι κρασί που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Μας περιμένει να το ανοίξουμε και να το πιούμε. Αλλά εμείς έχουμε χάσει το ανοιχτήρι.

101. Σε κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή, υπάρχουν 2 πράγματα που μπορείς να πεις: το σωστό και το λάθος. Το πρόβλημα με το σωστό, είναι ότι είναι σαν τα αστικά λεωφορεία: έρχεται τουλάχιστον 10 λεπτά αργότερα από την ώρα που το χρειάζεσαι. Σε αντίθεση με το λάθος, που είναι όπως οι περισσότεροι άντρες στο κρεβάτι: έρχεται αμέσως.

102. Ένα από τα χειρότερα πράγματα στα παιδιά είναι ότι έχουν απορίες. Για τα πάντα. Πράγμα που σημαίνει όταν είσαι γονιός, ότι για να διαβάσεις ένα παραμύθι, πρέπει να έχεις ντοκτορά στην ψυχανάλυση.

103. Αν η ζωή είναι σταυρόλεξο, τότε τα άσπρα τετραγωνάκια είναι τα πράγματα που μας λείπουν, τα κενά μας. Προσπαθείς να τα συμπληρώσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Αλλά πώς ξέρεις αν έδωσες τη σωστή απάντηση;

104. Τα σταυρόλεξα φτιάχνονται από ψυχανώμαλους σαδιστές που χαίρονται με την άγνοια των άλλων. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγονται από ανθρώπους με προβλήματα αυτοπεποίθησης.

105. Ο γάμος είναι η πιο καλοστημένη πλεκτάνη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όσο αποφασισμένος και να είσαι να μην παντρευτείς, η κοινωνία έχει περισσότερους τρόπους να σου τη φέρει απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

106. Γιατί δεν υπάρχουν πια παρέες; Γιατί έχουμε γίνει πιο εγωιστές. Γιατί δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο τι θέλουμε να κάνουμε παρά στο με ποιους. Γιατί όλοι μας έχουμε πληγωθεί από φιλίες, και δυσκολευόμαστε να επενδύσουμε ξανά σε καινούριους ανθρώπους. Έτσι, γλιτώνουμε μεγάλα κομμάτια απογοήτευσης, αλλά χάνουμε και μεγάλα κομμάτια συντροφικότητας.

107. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν το κυνηγητό. Κυνηγιόμαστε όλοι γύρω-γύρω. Κάποιον πιάνουμε, μετά μας ξεφεύγει, μετά μας πιάνει κάποιος άλλος εκεί που δεν το περιμένουμε κτλ. Κι εκεί που νομίζουμε ότι όλα έχουν τελειώσει, ξαφνικά ακούγεται μια φωνή που λέει φτου ξελευθερία και ξαναρχίζει το κυνηγητό απ’ την αρχή. Πότε τελειώνει το παιχνίδι; Κανείς δεν μπορεί να πει.

108. Οι πρώην, είναι σαν το σπίτι των γονιών μας. Αισθάνεσαι πολύ όμορφα κάθε φορά που επιστρέφεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλεις να μείνει και για πάντα.

109. Λένε ότι μία εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που μας αρέσει να τραβάμε φωτογραφίες. Γιατί οι φωτογραφίες. Γιατί οι φωτογραφίες μπορούν να αιχμαλωτίσουν τις στιγμές πολύ καλύτερα απ’ ότι μπορούν οι λέξεις. Τώρα, αν η ζωή μας είναι μία σειρά από φωτογραφίες στο άλμπουμ του χρόνου, πώς ξέρουμε ότι οι καλύτερες δεν έχουν ήδη τραβηχτεί;

110. Το παρελθόν και το μέλλον, είναι σαν προβολές ταινιών σε διπλανές αίθουσες. Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις και τις 2 συγχρόνως, πρέπει κάποια στιγμή να διαλέξεις έργο.

111. Υπάρχουν κάποιοι άντρες που είναι σαν τα απορρυπαντικά: Τα σβήνουν όλα στο πέρασμά τους, και σ’ αφήνουν να νοσταλγείς σπάνιες στιγμές απόλυτης καθαριότητας. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι, που είναι σαν τους λεκέδες: Όσο κι αν τους τρίβεις, δε λένε να φύγουν με τίποτα.

112. Οι άντρες λειτουργούν με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο απ’ ότι τα καλά γαλλικά εστιατόρια. Αν θες να έχεις θέση στο τραπέζι τους το βράδυ, ποτέ μην επιβεβαιώνεις την κράτηση. Άφησέ τους να σε πάρουν τηλέφωνο αυτοί.

113. Οι απαισιόδοξοι λένε ότι η ζωή είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Είτε ναι είτε όχι, την περνάμε εκτεθειμένοι σε ένα σωρό κινδύνους. Και ερωτώ: Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε; Και πότε ξέρουμε αν έχουμε πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις;

114. Τα κάλαντα: Τα κάλαντα τα λέμε για να έχει γούρι το σπίτι τη χρονιά που έρχεται. Αλλά αν είσαι s1NgLE, είναι ένας πάρα πολύ ωραίος τρόπος να γνωρίζεις άντρες, αν δεν θέλεις να ξεροσταλιάζεις με ένα ποτό στο μπαρ. Γιατί: Πρώτον στα κάλαντα βλέπεις κατευθείαν το σπίτι του. Δεύτερον, ενώ στο μπαρ μπορεί να σου κρύψει τη γκόμενα, στα κάλαντα καταλαβαίνεις αν έχει μπει γυναίκα μες το σπίτι. Και τρίτον, ενώ στο μπαρ μπορεί να καταλήξεις να πληρώνεις το ποτό σου μόνη σου, στα κάλαντα έναν κουραμπιέ ρε αδερφέ θα στον κεράσει.

115. Όποιος είπε ότι τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία, δούλευε για τους πλούσιους.
-Τα λεφτά δεν μπορούν ν’ αγοράσουν την ευτυχία.
- Ναι, αλλά όπως είπαν και άλλοι πριν από μένα, μπορούν ν’ αγοράσουν ένα σωρό άλλα χρήσιμα πράγματα, όπως π.χ. μια μέρα στο σπα. Και μια μέρα στο σπα είναι ευτυχία.
-Τα λεφτά δεν μπορούν ν’ αγοράσουν την ευτυχία.
- Ναι αλλά ούτε η φτώχεια μπορεί να την αγοράσει. Και αν αυτά τα 2 είναι το ίδιο, εγώ προτιμάω να έχω λεφτά αν δεν σας πειράζει.
-Τα λεφτά δεν μπορούν ν’ αγοράσουν την ευτυχία.
- Θα τον κλείσει κάποιος αυτόν; Έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα αυτός εκεί. Γιατί τα λεφτά αγοράζουν την ευτυχία!

116. Τα χρήματα δημιουργήθηκαν επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να τα βρούνε μεταξύ τους. Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα, τα χρήματα φροντίζουν αυτό να μην σταματήσει ποτέ να συμβαίνει. Τώρα τι σημασία μπορεί να έχουν μερικά χαρτάκια που δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία, δεν ξέρω.

117. Από τότε που ο Θεός μας έφτιαξε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, όλοι οι άλλοι προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Το πρόβλημα όμως είναι όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη των άλλων ότι μερικές φορές δεν ξέρεις ποιος είναι ο πραγματικός σου εαυτός και ποιος η αντανάκλαση. Είμαστε αυτά που κάνουμε. Αλλά ποιοι είμαστε τελικά όταν τον περισσότερο καιρό της ζωής μας τον περνάμε κάνοντας αυτά που περιμένουν οι άλλοι;

118. Όταν βγαίνεις στο δρόμο κυνηγώντας το μεγάλο σου έρωτα, πάντα να τσεκάρεις ότι πήρες μαζί σου κλειδιά.

119. Όταν δύο σημεία Α και Β θέλουν το ίδιο πράγμα Γ, γίνεται τρίγωνο. Αν το Γ τώρα δεν είναι πράγμα αλλά είναι άνθρωπος, το τρίγωνο γίνεται ερωτικό. Υπάρχουν όμως κανόνες στην ερωτική γεωμετρία της ζωής μας; Ή τα έχουμε κάνει όλοι τόσο μπάχαλο που ούτε ο Ευκλείδης δεν θα μπορούσε να βγάλει άκρη;

120. Ένα σημείο έχει τη δική του οντότητα. Δύο σημεία ενώνονται από μία ευθεία. Τα προβλήματα αρχίζουν στα τρία σημεία. Γιατί στη γεωμετρία του έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες. Μόνο εξαιρέσεις.

121. Όλοι έχουμε στόχους. Αλλά για να τους πετύχουμε, πρέπει να βγαίνουμε έξω και να τους κυνηγάμε. Και όλοι είμαστε κινούμενοι στόχοι κάποιων άλλων. Ή θα τους πετύχεις, ή θα σε πετύχουν. Ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα συμβεί πρώτο. Και δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα αν δεν ξέρεις τι θέλεις. Όταν ξέρεις τι θέλεις, τίποτα δεν είναι αδύνατον. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές αυτό που θέλουμε δεν είναι αυτό που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Ακόμα και όταν τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα απ’ ότι το περιμένουμε.

122. Ελευθερία σημαίνει επιλογές. Και επιλογές σημαίνει δυσκολίες. Κι αυτό σημαίνει ότι σήμερα τα πράγματα είναι πάρα πολύ πιο δύσκολα για να γίνουμε ευτυχισμένοι απ’ ότι ήταν παλιά. Γι’ αυτό κι όταν τα καταφέρουμε, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

123. Περνάμε τη ζωή μας προσπαθώντας να πετύχουμε στόχους. Το πρόβλημα με τους στόχους είναι ότι δεν είναι σταθεροί. Μετακινούνται συνέχεια κι είναι και πολλοί. Και πώς να πετύχεις οτιδήποτε όταν δεν ξέρεις σε ποια κατεύθυνση να πετάξεις τα βελάκια σου;

124. Περνάμε τη ζωή μας αποφεύγοντας παγίδες. Αλλά τι να την κάνεις την ελευθερία όταν την έχεις; Και μήπως τελικά είναι καλύτερο να είσαι παγιδευμένος;

125. Δεν έχει σημασία πού σε πετυχαίνουν οι σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Σημασία έχει με ποιους τις μοιράζεσαι.

126. Αν η ζωή είναι χορός, μερικές φορές, στη δίνη των στροβιλισμών της χάνουμε την ισορροπία μας και πέφτουμε. Και μερικές φορές η πτώση στο έδαφος είναι τόσο σκληρή, που νομίζουμε ότι όλα έχουν τελειώσει. Αλλά η φράση «Όλα έχουν τελειώσει» είναι ανεφάρμοστη στο σύμπαν όπως το ξέρουμε. Ποτέ όλα δεν έχουν τελειώσει. Κι αν μερικές φορές πέφτεις, το καλύτερο που έχεις να κάνει είναι να ξανασηκωθείς και να συνεχίσεις. Μέχρι το τέλος.

127. Τα όνειρα και η πραγματικότητα, είναι σαν το κινητό και το νερό. Μερικές φορές καταστρέφονται όταν έρχονται σε επαφή.

128. Από μικρούς, όλοι μας έκαναν πλύση εγκεφάλου πως το σωστό είναι να λέμε πάντα την αλήθεια. Όμως η αλήθεια είναι σαν ένα γυμνό ανατομικό κρεβάτι. Είναι σκληρή, επίπεδη και πονάει. Γι’ αυτό λοιπόν μερικές φορές ίσως θα ήταν καλύτερα να ζούμε ξαπλωμένοι σε βολικά μαξιλάρια στρωμένα με παρήγορα ψέματα. Γιατί πόσα ν’ αντέξει κι αυτή η έρημη η πλάτη;

129. Καθένας μας έχει διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίζει τις σκληρές αλήθειες της ζωής του. Άλλοι ρίχνονται στον αγώνα να τις αντιμετωπίσουν όσο καλύτερα μπορούν, και άλλοι φεύγουν. Μερικές φορές λέμε ψέματα σ’ αυτούς που αγαπάμε για να τους προστατεύσουμε από αλήθειες που μπορεί να τους πληγώσουν, και τελικά καταλήγουμε να τους πληγώνουμε περισσότερο. Γιατί το περίεργο με τις αλήθειες είναι πως έχουν μια τάση να αποκαλύπτονται στη χειρότερη στιγμή. Γι’ αυτό κι ο καλύτερος τρόπος να χειριστείς μία αλήθεια είναι να την αντιμετωπίσεις κατάματα.

130. Όλοι σ’ αυτή τη ζωή παίζουμε ρόλους. Άλλοι από μας λάμπουν πάνω στην σκηνή, κι άλλοι κρύβονται στα παρασκήνια. Άλλους ρόλους μας τους έχουν αναθέσει, κι άλλους τους διαλέγουμε μόνοι μας. Αλλά όποιος κι αν έχει κάνει τη διανομή των ρόλων, εμείς αποφασίζουμε πώς θα τους παίξουμε.

-- 3ος ΚΥΚΛΟΣ --

302.
1. Στόχος
2. Εμπόδια
3. Αποτέλεσμα
Όταν ο στόχος συναντά τα εμπόδια το αποτέλεσμα της σύγκρουσης είναι η ζωή που καταλήγουμε να ζούμε.

303. Το "3" είναι ένας περίεργος αριθμός γιατί όταν εμφανίζεται έχει μια τάση να περιπλέκει τα πράγματα. Άλλες φορές απειλεί το "2" που έχουμε προσπαθήσει τόσο πολύ να πετύχουμε. Άλλες φορές μας φέρνει στη μέση ανάμεσα σε δυο επιλογές και δεν είναι πάντα εύκολο να διαλέξουμε. Άλλες φορές ανοίγει έναν τρίτο δρόμο που μπορεί ποτέ να μην είχε περάσει από το μυαλό μας. Κι άλλες φορές εμφανίζεται όταν στη σχέση μας μ'έναν άνθρωπο ζητάμε τη βοήθεια κάποιου άλλου.

304. Ο εγκέφαλος είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι κι ο λόγος που ξέρουμε τόσα λίγα γι'αυτόν είναι ότι κανείς δε θέλει να παίζει με τον δικό του. Όλοι προτιμούν να παίζουν με των άλλων.

305. Αν η σχέση ήταν pizza τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Θα βάζαμε ακριβώς τα συστατικά που θέλουμε και θα πετυχαίναμε για μας την τέλεια γεύση. Ζούμε στην εποχή της σχέσης pizza. Όλοι ξέρουμε πώς ακριβώς τη θέλουμε αλλά επειδή τις περισσότερες φορές δεν τη βρίσκουμε ακριβώς με τα υλικά που έχουμε διαλέξει στο τέλος κανείς δεν τρώει την pizza κι εμείς καταλήγουμε το πολύ-πολύ να βολευτούμε με κάποιο σκορδόψωμο.

306. Η ζωή είναι δρόμος με αμάξια που πάνε κι έρχονται. Άλλες φορές μπαίνεις μέσα και σε ταξιδεύουν κι άλλες φορές περνούν από πάνω σου και σε πατάνε. Ένα μόνο είναι σίγουρο. Ακόμα κι όταν εσύ δεν έχεις δύναμη να συνεχίσεις, η ζωή προχωράει χωρίς να σε ρωτήσει.

307. Ο έρωτας είναι σαν το Survivor. Μερικές φορές δεν κερδίζει ο καλύτερος αλλά αυτός που μπορεί και ξέρει να επιμένει και δεν το βάζει κάτω όταν όλοι οι άλλοι έχουν φύγει απ'το νησί.

309. Αν η αγάπη είναι το καρφί απ'το οποίο κρέμεται η ευτυχία μας, τότε το σφυρί είναι συνήθως στα χέρια του άλλου. Ή το καρφί θα πετύχει και θα το στερεώσει ή το δάχτυλό μας θα πετύχει και τότε θα καταλάβουμε τι πάει να πει πόνος.

313. Δυστυχώς οι γυναίκες δεν είναι από την Αφροδίτη και δυστυχώς οι άντρες δεν είναι απ'τον Άρη. Αν μπορούσαμε βέβαια να βρούμε έναν τρόπο να τους στείλουμε εκεί τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ καλύτερα. Ζούμε όλοι μαζί σε μια αναγκαστική συμβίωση σ'αυτόν τον έρημο πλανήτη που λέγεται Γη. Νομίζω ότι αν δε χρειαζόταν να συνεργαστούμε σ'αυτό το πολύ μικρό πραγματάκι που λέγεται αναπαραγωγή του είδους, θα χωριζόμασταν όλοι σε διαφορετικές ηπείρους για να μη βλεπόμασταν. Θα'χαμε στείλει παραδείγματος χάριν τους άντρες στην Αφρική και θα'μασταν πολύ πιο ήσυχες. Αλλά παρόλο που δεν υπάρχει καμία ελπίδα να καταλάβουμε το άλλο είδος, είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε έναν τρόπο να συνυπάρξουμε.

315. Η ευτυχία είναι σαν το τρίτο χαρτί στο παιχνίδι του Τζάμπα. Βρίσκεται σχεδόν πάντα στο χαρτί που δεν τράβηξες. Υπάρχει όμως τρόπος να νικήσεις στο παιχνίδι. Πέρνα καλά με το φύλλο που έχεις τραβήξει

ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , , ,