Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Κάνοντας chat με τη Mona Lisa!

Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2009



Έχεις κουραστεί να κάνεις chat με τους ίδιους και τους ίδιους; Καλοί οι φίλοι δε λέω… αλλά σαν τη Mona Lisa δεν είναι! Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που κάνει και το διάσημο πίνακα του Leonardo Da Vinci του 16ου αιώνα, την αινιγματική “Mona Lisa”, να μιλάει!!!Και όλα αυτά στην Κίνα… λίγο μακριά βέβαια αλλά θα άξιζε η εμπειρία!

Μία ψηφιακή εκδοχή του αριστουργήματος του Leonardo Da Vinci αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών σε μία έκθεση 61 κλασικών έργων τέχνης, ανακατασκευασμένων σε ψηφιακή μορφή στο Πεκίνο.
Η “Mona Lisa” είναι προγραμματισμένη να απαντάει σε ερωτήσεις των επισκεπτών σχετικά με το μυστηριώδες χαμόγελό της και τη ζωή της.

Δύο χρόνια προετοιμασίας χρειάστηκαν για τη διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης, World Classic Interactive Arts Exhibition, του Wang Hui, που θα παραμείνει στο Πεκίνο για τρεις μήνες. Όπως αναφέρει ο ίδιος, αποτελεί την πρώτη τρισδιάστατη έκθεση με ολογραφήματα και αναγνώριση φωνής.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τον Ιησού να μιλάει στους μαθητές του, ρωμαϊκά αγάλματα σε φυσικό μέγεθος και τους Έλληνες θεούς και θεές σε διάφορες σκηνές.

Ο Zhao Yuanzhi, απόφοιτος της σχολής των καλών τεχνών, εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη, δήλωσε πως «είναι εκπληκτικό, καθώς όλα μοιάζουν αληθινά και κινούνται στο χώρο».


[Πηγή]

Ετικέτες