Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Θα ζήσει σε σπίτι φτιαγμένο από… Lego

Κυριακή, Αυγούστου 02, 2009

Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του γνωστού Βρετανού δημοσιογράφου και παρουσιαστή, James May, για να βοηθήσουν στην ανέγερση ενός σπιτιού διαφορετικού από τα άλλα, αφού θα κατασκευαστεί με… «τουβλάκια» Lego.

Τελικά 1.200 άτομα, από τα περίπου 2.700 που συγκεντρώθηκαν, πήραν στα χέρια τους το «χρυσό χαρτάκι», που τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στην κατασκευή του πρωτότυπου κτιρίου, το οποίο θα στηθεί στον αμπελώνα «Denbies Wine Estate», στο Dorking του Surrey της Μ. Βρετανίας.

Ο ίδιος ο James May, ένας από τους τρεις παρουσιαστές της δημοφιλούς εκπομπής για το αυτοκίνητο «Top Gear», είπε σχετικά:

«Η ιδέα μού ήρθε καθώς πίναμε μπύρες με τους φίλους μου και λέγαμε για το τι θα κατασκευάζαμε από τουβλάκια Lego ως παιδιά, αν είχαμε αρκετές ποσότητες από αυτά (…) Σκοπεύω να μείνω στο σπίτι, όταν ετοιμαστεί, για δύο-τρεις μέρες, ή τουλάχιστον έως ότου καταρρεύσει (…) Αν ξυπνήσω πλακωμένος από ένα βουνό από τουβλάκια Lego, θα ξέρω ότι κάτι πήγε στραβά».

Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια τουβλάκια Lego για το σπίτι.
Από τους εθελοντές ζητήθηκε να κατασκευάσουν τούβλα πραγματικού μεγέθους, χρησιμοποιώντας 272 πλαστικά τουβλάκια για το καθένα.

Στη συνέχεια οι «χτίστες» θα αναλάβουν να τοποθετήσουν τα τούβλα, σε μια προσπάθεια που προγραμματίζεται να διαρκέσει έξι μέρες.

Εκτός κι αν το «όνειρο» καταρρεύσει πρόωρα…

Πηγή: zougla.gr

Ετικέτες