Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Η συγκλονιστική ιστορία μιας επώνυμης όπως δεν την ξέραμε

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 08, 2009


Μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία μιας από τις πλέον επώνυμες Ελληνίδες. Η ίδια παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία αλλά ερωτεύτηκε έναν άλλον που ήταν και ο καημός της. Ποτέ δεν μπόρεσαν να είναι μαζί επειδή η ίδια δεν ήθελε να πατήσει το στεφάνι της. Έτσι αυτός ερωτεύτηκε μια άλλη(και οι τρεις γνωστοί)και εκείνη από τότε φόρεσε μαύρα ρούχα και δεν τα έβγαλε ποτέ! Έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας αλλά στην τρίτη με δηλητήριο δεν γλίτωσε!
Μιλάμε για ...



την Πηνελόπη Δέλτα και τον Ίωνα Δραγούμη και τον άγνωστο έρωτα τους.
Η Δέλτα δεν μπορεί, δεν θέλει να κρύψει τον έρωτά της, τον ομολογεί στον άνδρα της διότι θέλει να είναι ειλικρινής. Ελπίζει πως θα αποκτήσει κάποτε την ελευθερία της. Όμως σκοντάφτει πάντα στους οικογενειακούς φραγμούς, αλλά και στη δικιά της αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στον άνδρα της και τα παιδιά της. Κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας.
Η πλατωνική αυτή σχέση της Πηνελόπης Δέλτα με τον Ίωνα Δραγούμη τελειώνει στα 1912, όταν αυτός συνδέεται με τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Από τότε, η Πηνελόπη Δέλτα θα φορέσει μαύρα ρούχα ως το τέλος της ζωής της. Στις 27 Απριλίου 1941, ημέρα όπου τα γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Αθήνα, η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτονεί παίρνοντας δηλητήριο -είχαν προηγηθεί και άλλες απόπειρες αυτοκτονίας στο παρελθόν. Στον τάφο της, στον κήπο του σπιτιού της, χαράχτηκε η λέξη ΣIΩΠH.

ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες ,