Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

iPill

Κυριακή, Μαΐου 17, 2009

Το έξυπνο χάπι iPill της Philips, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ιατρικής τεχνολογίας παγκοσμίως, αποτελεί την πρώτη στοχευμένη μεταφορά φαρμάκων, παρόλο που η τεχνολογία όσον αφορά αυτόν τον τομέα έχει κατασκευάσει πολλές διαφορετικές διαγνωστικές κάψουλες με μικροκάμερες, οι οποίες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην ιατρική. Πρόκειται για ένα χάπι, το οποίο έχει τη δυνατότητα να απελευθερώνει τις σωστές ποσότητες φαρμάκων στο σωστό σημείο του ανθρώπινου σώματος.

Το χάπι αυτό μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τη θέση του στον εντερικό σωλήνα καταγράφοντας την οξύτητα (pH), με την βοήθεια ενός επεξεργαστή, μιας αντλίας και ενός ασύρματου πομπού και στη συνέχεια να απελευθερώσει την κατάλληλη ποσότητα του κατάλληλου φαρμάκου, με αποτέλεσμα να μειώνονται και οι ανάγκες για μεγαλύτερες δόσεις και έκταση των παρενεργειών. Επιπλέον, το iPill έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη θερμοκρασία διαφόρων σημείων και να μεταδώσει τα δεδομένα ασύρματα σε έναν εξωτερικό δέκτη. Για αρχή η Philips θα παρουσιάσει το “iPill” στην ετήσια συνάντηση της Αμερικάνικης Ένωσης Φαρμακευτικών Επιστημών (AAPS) που διεξάγεται αυτό το μήνα στην Ατλάντα και στη συνέχεια βλέπουμε…


Πηγη: www.otherside.gr

Ετικέτες , , ,

2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον Μάνο,

1-2 σχόλια από προεμπειρία εργασίας σε αντίστοιχο project: μάλλον υπερβάλλουν όταν αναφέρονται σε "δυνατότητα προσδιορισμού θέσης με ακρίβεια". Με δεδομένα την οξύτητα και τη θερμοκρασία (η οποία είναι λίγο-πολύ ομοιόμορφη σε όλο το γαστρεντερικό!) η ακρίβειά τους μαντεύω πως θα είναι +-30% του γαστρεντερικού σωλήνα, ιδίως όταν φθάσουν στα μέσα του λεπτού εντέρου.

Πάντως είναι πολύ καλή ένδειξη το πάντρεμα της συγκέντρωσης διαγνωστικών δεδομένων με την επιτόπου έκλυση φαρμάκου. Βελτιώνοντας τη συσκευή ίσως προκύψουν πολύ χρήσιμες εφαρμογές, όπως ασύρματη ενδοσκόπηση σε σημεία μη προσβάσιμα αυτή τη στιγμή (χωρίς επέμβαση εννοώ).

-Άλεξ

Ανώνυμος είπε...

Nai auto kai ego to exelava os dimosiografiki ypervoli...Auto mou thimise (se pio makroskopiko epeipedo fysika) tis ereynitikes therapies tou karkinou pou stelnoun to farmako (meso antigonon nomizo xoris na eimai sigouros) kai auto paei kai "katsikonete" pano sta karkinika kyttara kai mono...