Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Νέα λύση για την παχυσαρκία: ΕndoΒarrier

Κυριακή, Μαΐου 17, 2009

Παχυσαρκία

Ενα πλαστικό μανίκι που μειώνει την απορρόφηση θερμίδων από τον οργανισμό θα μπορεί σύντομα να βοηθήσει χιλιάδες παχύσαρκα άτομα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το μανίκι που έχει μήκος περίπου 0,6 μέτρων εισάγεται στο λεπτό έντερο και περιορίζει την ποσότητα τροφής που αφομοιώνει το σώμα.

Πρώιμα τεστ σε 150 ασθενείς έδειξαν ότι το ΕndoΒarrier, όπως ονομάζεται, ήταν εξίσου αποτελεσματικό στην απώλεια περιττού βάρους με τον γαστρικό δακτύλιο. Ωστόσο το βασικό πλεονέκτημα του μανικιού είναι ότι μπορεί να εισαχθεί στον οργανισμό μέσω της στοματικής κοιλότητας σε λιγότερο από μισή ώρα χωρίς την ανάγκη επέμβασης, με την οποία συνδέεται η τοποθέτηση δακτυλίου. Παράλληλα η νέα βαριατρική παρέμβαση συνδέεται με το μισό κόστος σε σχέση με τον γαστρικό δακτύλιο ή το γαστρικό μπαϊπάς.

Το μανίκι είναι φτιαγμένο από ένα ειδικό πλαστικό και κλεισμένο σε μια κάψουλα. Εισάγεται μέσω της στοματικής κοιλότητας στο λεπτό έντερο με τη χρήση ενδοσκοπίου και όταν η κάψουλα φθάσει στο σημείο-στόχο ανοίγει. Στη συνέχεια οι γιατροί χρησιμοποιούν έναν καθετήρα προκειμένου να «ξεδιπλώσουν» το μανίκι μέσα στο έντερο.

Η επέμβαση αφαίρεσης του μανικιού, όταν πλέον ο ασθενής έχει χάσει το απαιτούμενο βάρος, είναι ακόμη ταχύτερη- δεν χρειάζονται περισσότερα από 10 λεπτά.

Πάντως οι ειδικοί σημειώνουν ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες προτού φανεί ποια είναι η μακροπρόθεσμη επίδραση της νέας παρέμβασης για τον οργανισμό.


πηγη: www.otherside.gr

Ετικέτες , , ,