Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Wolfram Alpha Project - Τεχνιτή Νοημοσύνη???

Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Ενδεχομένως - ή ίσως όχι - έχετε ακούσει για για το πολυαναμενόμενο wolfram alpha project.

O καθηγητής Stephen Wolfrmam, ανακοίνωσε ότι εντός Μαίου θα παρουσιάσει την μηχανή αναζήτησης wolfram alpha.

Ως εδώ τίποτα το εντυπωσιακό. Εάν όμως αυτά που υπόσχεται ο καθηγητής βρίσκονται κοντά στην πραγματικότητα θα αλλάξουμε άποψη. 

Σύμφωνα με τον Wolfram αυτή μηχανή (ο ίδιος την χαρακτηρίζει υπολογιστική μηχανή γνώσεων) θα διαφέρει ριζικά από ότι ως τώρα γνωρίζαμε διότι δεν θα αναζητά κείμενά μέσω λέξεων κλειδιών αλλά θα απαντά στις ερωτήσεις του χρήστη. 

Οι ερωτήσεις στο Wolfram Alpha θα μπορούν να γίνονται με απλά λόγια και αυτό θα υπολογίζει και θα απαντά σε ερωτήματα όπως "ποια είναι η γεωγραφική τοποθεσία της Αθήνας" ή " ποιο ήταν το μέσος όρος βροχόπτωσης στην Αττική το 2005". Προσέξτε. Επαναλαμβάνω ότι σύμφωνα με όσα λέγονται, ο χρήστης δεν θα έχει ως απάντηση στο ερώτημα του κείμενα, ιστοσελίδες κλπ που θα περιέχουν τις λέξεις της ερώτησης αλλά την απάντηση της. 


Τα πεδία στα οποία η Wolfram Alpha θα απαντά είναι επιστήμη, τεχνολογία, γεωγραφία, μετεωρολογία , μαγειρική , επιχειρήσεις, ταξίδια , πρόσωπα, μουσική κ.α

Στο θέμα θα επανέλθουμε μια και το θεωρούμε σημαντικό. Επίσης έχουμε ζητήσει πρόσβαση στην δοκιμαστική έκδοση και αν μας δοθεί η σχετική άδεια (είναι πολύ δύσκολο βεβαίως) θα γράψουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες. 

Πηγη:www.e-forum.gr

Ετικέτες , ,