Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Τα γκρίζα μαλλιά κλειδί για το ελιξήριο νεότητας

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009

Γκρίζα Μαλλιά

Ιάπωνες ερευνητές στο Tokyo Medical and Dental University και στο Kanazawa University, ανακάλυψαν γιατί τα μαλλιά μας γίνονται γκρι όσο μεγαλώνουμε. Τώρα ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την ανακάλυψη αυτή για την δημιουργία νέων τεχνικών αντιγήρανσης.

Το χρώμα των μαλλιών δημιουργείται από χρωστικά βλαστικά κύτταρα, τα οποία βρέθηκαν μεταξύ της ρίζας της τρίχας και του δέρματος τα οποία παράγουν τα υπεύθυνα κύτταρα για το χρώμα των μαλλιών. Ενώ ήταν γνωστό ότι αυτά τα κύτταρα, τελικώς, χάνουν το χρώμα τους, παράγοντας λευκή τριχοφυία, δεν ήταν γνωστός ο ακριβής τρόπος.

Για την αναπαράσταση της διαδικασίας γήρανσης, η ερευνητική ομάδα, εξέθεσε ποντίκια σε ραδιενέργεια. Βρήκαν ότι η γενετική βλάβη στα χρωστικά αυτά βλαστοκύτταρα, τα ανάγκασε να χάσουν την εξειδίκευσή τους και την ικανότητα αναπαραγωγής. Όταν δεν υπάρχουν αρκετά από τα κύτταρα για να παράγουν το «χρώμα» τότε τα μαλλιά γίνονται γκρίζα ή λευκά.

«Εκτός από την βοήθεια για την κατανόηση των μηχανισμών γήρανσης, ελπίζουμε να βρούμε την φόρμουλα για τα φάρμακα αντιγήρανσης και να βοηθήσουμε την διαδικασία της ιατρικής που ασχολείται με την αναγέννηση.» είπε ο Καθηγητής Emi Nishimura στο Tokyo Medical and Dental University.

Η έρευνα τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell» στις 12 Ιουνίου.

[via, via]

Ετικέτες ,