Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Έφυγε η γηραιότερη μητέρα του κόσμου

Κυριακή, Ιουλίου 19, 2009


Πέθανε σε ηλικία 69 ετών η μεγαλύτερη μητέρα του κόσμου. Η Carmen Maria Bousada γέννησε δίδυμα αγοράκια το Δεκέμβριο του 2006 στη Βαρκελώνη, λίγες μέρες πριν απο τα 67α γενέθλιά της. Αν και η ίδια υπερηφανευόταν οτι στην οικογένειά της πεθαίνανε σε ηλικία 100 χρόνων, ένα χρόνο μετά τη γέννηση των παιδιών, οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του μαστού.
Η ίδια παραδέχτηκε οτι είχε πει ψέματα για την ηλικία της στους γιατρούς της κλινικής στην οποία υποβλήθηκε σε εξωσωματική. Καθώς ήταν άγαμη, χρησιμοποιήθηκε σπέρμα απο ανώνυμο δότη, οπότε τα δυο αγοράκια δεν έχουν πατέρα.
Η ιστορία αυτή έδωσε το έναυσμα για μια σειρά ισχυρών αντιδράσεων όσον αφορά την εξωσωματική γονιμοποίηση γυναικών πάνω απο 50 χρονών. Πολλοί επιστήμονες αναφέρουν οτι " η γονιμοποίηση μιας 65 χρονης, άγαμης γυναίκας στερείται λογικής" και οτι " η εξωσωματική γονιμοποίηση σε αυτή τη κυρία υπήρξε πράξη άκρως εγωιστική". Οι κοινωνικοί λειτουργοί απο την άλλη αναφέρουν οτι το να γεννάει μια γυναίκα παιδιά σε τόσο μεγάλη ηλικία " είναι απαγορευτικό. Τα παιδιά θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητά μας και στη συγκεκριμένη περίπτωση κινδυνεύουν να μείνουν ορφανά πολύ πριν ενηλικιωθούν. Θα πρέπει να έχουμε την αποφασιστικότητα να πούμε οχι σε γυναίκες που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις". Επίσης, με αφορμή αυτό το θάνατο, γυναίκες σε όλο τον κόσμο καταγγέλλουν οτι οι θεραπείες γονιμότητας προκαλούν ή επιταχύνουν την εκδήλωση καρκίνου.
Γεγονός πάντως παραμένει οτι στα 3 τους δυο παιδιά έμειναν μόνα τους στον κόσμο και αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει. Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα διέπει αυτόν τον τομέα γίνεται όλο και πιο εμφανής. Οι ηθικοί κανόνες δε, παραμένουν ασαφείς...τελικά τί μετράει περισσότερο; Η ανάγκη μιας γυναίκας να γίνει μητέρα ή το καλό των παιδιών;


photo at: www.chinadaily.com.cn
-----------------------------------------------------

από ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , , ,