Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Οι πιο αναγνωρίσιμες γυναικείες ενδυμασίες του κόσμου

Σάββατο, Ιουλίου 11, 2009

Σας παρουσιάζουμε τις πιο αναγνωρίσιμες γυναικείες ενδυμασίες. Αυτές άντεξαν στη πάροδο του χρόνου και άφησαν - η καθεμία με το δικό της τρόπο- το δικό τους στίγμα. Αποτελούν σύμβολα του τόπου καταγωγής τους, αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς πολιτισμούς και νοοτροπίες, παραπέμπουν σε συγκεκριμένα πρότυπα γυναικών η καθεμία , αλλά έχουν μείνει όλες τους στην ιστορία. Επηρέασαν και εξακολουθούν να επηρεάζουν το κόσμο της μόδας Ας τις δούμε όμως αναλυτικά.


Η Αρχαιοελληνική ενδυμασία

Η αρχαιοελληνική είναι η παλαιότερη ενδυμασία της Ελλάδας και αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών του κόσμου. Άκρως θηλυκή και δυναμική μέσα στην απλότητά της, αποτελεί σύμβολο της χρυσής εποχής του Ελληνισμού. Μιας εποχής γεμάτης από πολιτιστική πρόοδο, Θεούς και Ήρωες. Στη πάροδο των χρόνων κατάφερε , όχι μόνο να μείνει αλώβητη ως σύμβολο, αλλά και να επηρεάσει ως ενδυμασία το χώρο της μόδας δημιουργώντας το κλασικό grecian look.



Η Αρχαία Αιγυπτιακή Ενδυμασία

Η Αρχαία Αιγυπτιακή ενδυμασία ναι μεν αντιπροσωπεύει τον λαμπρό αιγυπτιακό πολιτισμό, αλλά κατά κύριο λόγο αναγνωρίζεται ως σύμβολο μίας και μόνο γυναίκας, της Βασίλισσας Κλεοπάτρας της Αιγύπτου. Μιας γυναίκας που έμεινε στην ιστορία όχι μόνο ως Μονάρχης, αλλά και ως γυναίκα. Αποτελεί πρότυπο δυναμισμού, θηλυκότητας και εξυπνάδας. Κατόρθωσε η φήμη της αυτή να επιζήσει ανα τους αιώνες και να επηρεάσει αναρίθμητες γυναίκες ανα το κόσμο. Το Cleopatra look έχει γράψει τη δική του ιστορία.



Το Ινδικό Σάρι

Αντιπροσωπευτικό ένδυμα μιας χώρας και ενός αρχαίου πολιτισμού, το σάρι κατάφερε να επιζήσει στη πάροδο των αιώνων όσο καμία άλλη ενδυμασία, καθώς οι Ινδές εξακολουθούν να το φορούν φανατικά. Χαρακτηριστικά του τα έντονα χρώματα,τα αέρινα υφάσματα, τα πολύπλοκα σχέδια και η πολυτέλεια που το συνοδεύει. Φοριέται κατα κύριο λόγο συνοδευόμενο από πολλά κοσμήματα. Μια γυναίκα μπορεί με το σάρι της να δείξει όχι μόνο την ομορφιά αλλά και τη κοινωνική της τάξη. Υποστηρίχτηκε πολύ από το Bollywood, με αποτέλεσμα να περάσει ως πρόταση τα σύνορα της χώρας και να εδραιωθεί ως στιλιστική άποψη.




Το Κιμονό

Παραδοσιακό ένδυμα της Ιαπωνίας, στην συνείδηση του κόσμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις Γκέισες. Φτιαγμένη αποκλειστικά από μετάξι, η εξαιρετική αυτή ενδυμασία αποτελείται στην ουσία από πολλά ρούχα φορεμένα μαζί, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα πολύπλοκο. Τα σχέδια που είναι κεντημένα πάνω στο κιμονό δεν είναι τυχαία και έχουν ως σκοπό να "διηγούνται μια ιστορία". Η ομορφιά του αδιαμφισβήτητη, όμως αυτό που το έκανε διάσημο ήταν η σχέση του με τον κόσμο των παλλακίδων...ενός κόσμου γεμάτου μαγεία, μυστήρια και μυστικά. Το κιμονό αποτελεί πλέον κλασική πρόταση στο χώρο της μόδας.


Η Χανούμισσα

Η ενδυμασία αυτή αποτελεί σύμβολο της ανατολίτικης κουλτούρας. Μας παραπέμπει σε έναν κόσμο μυστηριώδη, γεμάτο χάρη και λάγνους χορούς. Ένα άκρως θηλυκό και αποκαλυπτικό ένδυμα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χορό της αποπλάνησης, το χορό της κοιλιάς. Αποτελεί την απόλυτη στιλιστική άποψη στο χώρο της showbiz και υιοθετείται από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες του κόσμου.

από: ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

photos at: www.joblo.com
www.longines.com
farm1.static.flickr.com
sadiebellydancer.com
4.bp.blogspot.com







Ετικέτες , , ,