Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Εφικτή η αναγέννηση μελών του σώματος στο μέλλον

Κυριακή, Ιουλίου 12, 2009

Σαλαμάνδρα

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature”, από Γερμανούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Δρέσδης καθώς του πανεπιστημίου της Φλόριντα των ΗΠΑ, πιστεύεται πως στο μέλλον και οι άνθρωποι θα μπορούν να αναγεννούν τα χαμένα μέλη του σώματος τους, αναγεννόντας τους κατεστραμμένους ιστούς.

Η μελέτη βασίστηκε στην παρατήρηση και κατανόηση του αξιόλογου χαρακτηριστικού που σχεδόν μόνο οι σαλαμάνδρες έχουν, δηλαδή της ιδιότητας τους να αναγεννούν τα κομμένα μέλη του σώματος τους. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτή η σχεδόν μαγική ικανότητα τελικά είναι πιο κοντά στις ανθρώπινες δυνατότητες αυτοθεραπείας από ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα.

Επομένως, πιστεύουν πως σύντομα θα μπορέσουν να λύσουν το μυστήριο αυτό και να βρουν τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα ερπετά αναγεννιούνται και στη συνέχεια να το εφαρμόσουν στους ανθρώπους, αναπρογραμματίζοντας το σώμα μας προκειμένου να αναγεννιέται από μόνο του το χαμένο μέλος, διορθώνοντας τέλεια την όποια σοβαρή βλάβη και να γίνεται όπως ήταν αρχικά.

Οι σαλαμάνδρες σε περίπτωση ακρωτηριασμού, σχηματίζουν ένα φούσκωμα στο συγκεκριμένο σημείο, το βλάστημα, το οποίο έπειτα περίπου από 3 εβδομάδες δημιουργεί ένα νέο πλήρως λειτουργικό μέλος, χωρίς να αφήνει ούτε μία ουλή στο σώμα του ζώου.


Πηγη: www.otherside.gr

ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , ,