Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Η μόλυνση επηρεάζει τον δείκτη νοημοσύνης

Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009


Αμερικανοί ερευνητές, για πρώτη φορά στον κόσμο, συνέδεσαν την έκθεση της εγκύου μητέρας στη μόλυνση της ατμόσφαιρας, με το χαμηλότερο επίπεδο νοημοσύνης του παιδιού που θα γεννηθεί, ενισχύοντας έτσι την υποψία ότι το νέφος σε μια πόλη μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου...




Η μελέτη, υπό την Φρεντερίκα Περέρα, διευθύντρια του Κέντρου Παιδικής Περιβαλλοντικής Υγείας του πανεπιστημίου Κολούμπια, δημοσιεύεται στο παιδιατρικό περιοδικό "Pediatrics", σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Η έρευνα μελέτησε 249 παιδιά γυναικών που ζούσαν στη Νέα Υόρκη και οι οποίες φορούσαν μετρητές της μόλυνσης του αέρα (κυρίως λόγω εξατμίσεων των οχημάτων) κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους. Στη συνέχεια, μετά από διάστημα πέντε ετών, τα παιδιά των μητέρων αυτών υποβλήθηκαν σε τεστ νοημοσύνης και διαπιστώθηκε ότι αυτά που ήσαν κατά την εγκυμοσύνη εκτεθειμένα στην χειρότερη μόλυνση, ήσαν αυτά που κατά μέσο όρο σημείωσαν χαμηλότερες επιδόσεις, σε σχέση με τα παιδιά που είχαν εκτεθεί σε λιγότερη ατμοσφαιρική μόλυνση.

"Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρατήρηση. Αυτή η έρευνα πρόκειται να ανοίξει πολλά μάτια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάτρικ Μπρέις, ειδικός σε θέματα περιβαλλοντικής υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Ο δρ Μάικλ Μσαλ, παιδίατρος του πανεπιστημίου του Σικάγο, επεσήμανε πως, όπως δείχνει η νέα μελέτη, δεν χρειάζεται ένα παιδί να ζει δίπλα στην καμινάδα ενός εργοστασίου για να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας. Όπως είπε, φαίνεται πως τελικά υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι για τους ανθρώπους εξαιτίας της συνηθισμένης ατμοσφαιρικής μόλυνσης από ό,τι μέχρι τώρα νόμιζαν οι επιστήμονες.

ETHNOS.GR

Ετικέτες , ,