Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Η (κλεμμένη) πιστωτική σας κάρτα θα... ειδοποιεί με sms

Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009


Σας έκλεψαν την πιστωτική σας κάρτα και άρχισαν να τη «φορτώνουν»; Μην ανησυχείτε! Θα ενημερωθείτε άμεσα από την πρώτη αγορά που θα επιχειρήσουν οι κλέφτες και η κάρτα θα ακυρωθεί.
Με μήνυμα στο κινητό θα ενημερώνει στο εξής η Visa τους καταναλωτές για κάθε συναλλαγή και χρέωση που πραγματοποιείται με την κάρτα τους.
Πρωταρχικός της στόχος είναι ο περιορισμός της απάτης, αλλά και η έγκαιρη ενημέρωση του πελάτη για τις πληρωμές του. Η Visa Europe ανακοίνωσε τη δοκιμαστική εφαρμογή μιας νέας υπηρεσίας που ειδοποιεί άμεσα τους καταναλωτές μέσω κινητού τηλεφώνου για τη χρήση της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας τους.
Με τα μηνύματα οι καταναλωτές θα ενημερώνονται άμεσα για το χρόνο, τον τόπο και το ακριβές ποσό της συναλλαγής στις αγορές, τις εξόδους και τις διακοπές τους.
Επελέγη η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών για τη δοκιμή της νέας υπηρεσίας καθώς είναι η εποχή κατά την οποία ταξιδεύουμε περισσότερο. Πάνω από όλα η ασφάλεια στη συναλλαγή των χρηστών των πιστωτικών καρτών.
Η Visa προς το παρόν πραγματοποιεί δοκιμές της νέας υπηρεσίας με το προσωπικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνεργάζεται στενά με τις τράπεζες-μέλη της για να μπορέσει να προσφέρει την τεχνολογία αυτή στους καταναλωτές.
Μάλιστα οι κάτοχοι καρτών πληρωμών θα μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να ενημερώνονται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), ή e-mail στο κινητό τους, ή μέσω κάποιας ειδικής εφαρμογής για smartphones, όπως το iPhone.

ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες ,