Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

ΣΥΡΙΖΑ :μια μολότοφ για την Ελληνική κοινωνία

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2009


Ειλικρινά δεν είχα ξαναδεί αυτή την αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφόρησε στη πρωτεύουσα τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Σοκαρίστηκα! Είναι δυνατόν ένα κόμμα της Βουλής, ένα κόμμα που ζητάει τη ψήφο του λαού, να στοχοποιεί με τέτοιο τρόπο μερίδα των Ελλήνων πολιτών; Γιατι και οι αστυνομικοί Έλληνες πολίτες είναι!
Ακόμα πιο πολύ αηδίασα όταν θυμήθηκα οτι ο Αλέξης Τσίπρας είχε το θράσος να επισκεφτεί στο νοσοκομείο τον αστυνομικό που τραυματίστηκε εκείνες τις μέρες στα Εξάρχεια.
Φαίνεται ο κος Τσίπρας δεν έχει καταλάβει οτι δεν είναι πλέον στο Πολυτεχνείο και οτι έχει ευθύνη απέναντι στο λαό για τις πράξεις του και τα λεγόμενά του. Γιατί η πολιτική δεν είναι λαϊκισμός, δεν ασκείται με μολότοφ, ούτε με κόκκινη μπογιά στους τοίχους. Η πολιτική είναι να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις...να λύνεις το πρόβλημα, όχι απλά να το επισημαίνεις!
Μεγάλο φάουλ επίσης θεωρώ τις δηλώσεις του οτι " Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των μαθητών πρέπει να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία". Κύριε Τσίπρα, τα σχολεία είναι χώροι μάθησης και όχι μικροπολιτικής! Εκτός αν αυτό είναι το όραμά σας για την Παιδεία!
Πολύ θα μου άρεσε η ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ ως αντίπαλον δέος στα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά δυστυχώς βλέπω οτι αυτό δε πρόκειται να γίνει διότι στερείται πολιτικού οράματος. Κοιτώντας τις αφίσες του κόμματος στο internet, είδα οτι προσκαλούν το κόσμο να αφοπλίσει, να πει όχι, να αντισταθεί, να ανατρέψει....το "πώς" μόνο δε λένε. Ξέρουν μόνο οτι διαφωνούν με τη κυβέρνηση αλλά δε μας προτείνουν λύσεις!

Σε αυτή τη μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω και σε μια άλλη αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ-αναγνωρίζει τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" . Με αυτή τους την κίνηση στην ουσία αχρηστεύουν όποιες κινήσεις έχουμε κάνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής. Αυτοί που κατηγορούν τις εκάστοτε κυβερνήσεις για ολιγωρία! Αυτοί που απεχθάνονται τους Αμερικανούς και τώρα υιοθετούν τη πολιτική τους για τα Βαλκάνια! Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τί είναι; Στο επίσημο blog του ΣΥΡΙΖΑ πουθενά δεν αναφέρεται το μακεδονικό, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ τους απασχολεί. Και για να μην πείτε οτι υπερβάλλω, ορίστε οι δηλώσεις του "κυρίου" Νάσου Θεοδωρίδη, μέλους του ΣΥΡΙΖΑ:

"Αν ο ΣΥΝ με τη νέα ορμή που θα πρέπει να τον διακρίνει στην καινούρια πολιτική φάση που διανύουμε θελήσει να δώσει έμφαση στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, παραμερίζοντας κάθε αποπροσανατολιστικό "χαρτί" που αρέσκονται να ρίχνουν στην αρένα οι πολιτικοί του αντίπαλοι για να επιπλέουν και να διασώζονται συσκοτίζοντας τα εκάστοτε επίδικα, τότε ο αγώνας ενάντια στον εθνικισμό και η επίσημη υιοθεσία από τον ΣΥΝ της ονομασίας "Δημοκρατία της Μακεδονίας" -το συντομότερο δυνατόν- είναι μονόδρομος. Δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα παπαγαλάκια του κατεστημένου θα μας αποκαλέσουν ταραξίες και επικίνδυνους Προς τιμή μας."

Θεωρούν τιμή τους το γεγονός οτι αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία και μας δηλώνουν οτι η αντίθετή μας άποψη δεν τους αφορά γιατι μας θεωρούν παπαγαλάκια! Πολύ δημοκρατικό αυτό...τα συγχαρητήριά μου σας τα δίνω, τη ψήφο μου πάντως όχι.


photo at: 1.bp.blogspot.com
voukino.files.wordpress.com



-----------------------------------------------------

από ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , ,