Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Η μαύρη πριγκίπισσα της Disney

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2009

Εκστασιασμένη είναι η κοινότητα των Αφρικανο-Αμερικανών εν αναμονή της νέας ταινίας της Disney, "Η πριγκίπισσα και ο Βάτραχος". Ο λόγος; Το γεγονός οτι η πρωταγωνίστρια είναι μαύρη!! Στο παρελθόν η Disney είχε σαν πρωταγωνίστριες κοπέλες με λευκό δέρμα, Κινέζες, Ινδιάνες καθώς και αραβικής καταγωγής...ποτέ όμως μαύρη! Βέβαια, ορισμένοι δεν είναι ούτε τώρα ευχαριστημένοι καθώς κρίνουν οτι η πρωταγωνίστρια δεν είναι αρκετά σκουρόχρωμη και αντιδρούν στο γεγονός οτι ο Πρίγκηπας είναι λευκός. Μου θυμίζει μια παροιμία η όλη κατάσταση: "Μας χαρίσανε το γάιδαρο, τον κοιτάμε και στα δόντια"! Ή μήπως την άλλη που λέει: "Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουνε"; Εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, υπάρχει κόσμος που ασχολείται με αυτό το "σημαντικό" θέμα. Έλεος!!

photo at: blog.timesunion.com

απο: ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , ,

2 Σχόλια:

Elementstv είπε...

Mε αυτη τη λογικη και τα μουσικα βιντεο που βαζεις ειναι ασημαντα και γενικα με οτι ασχολειται το μπλογκ σου,εφοσον ειμαστε μεσα στη μεγαλυτερη οικονομικη κριση του αιωνα.Η ζωη δεν σταματα και ουτε μπορουμε να κλαιγομαστε συνεχως.Και οχι δεν εχω λεφτα απλα πιστευω οτι ειναι αλλο να μην εχεις λεφτα και αλλο να εισαι μιζερος !

Και ναι για την αφρικανικη κοινοτητα ειναι ενα τεραστιο βημα.Εχει να κανει με τα προτυπα ομορφιας.Οταν σε κοριτσια αφρικανικης καταγωγης τους εδωσαν 2 κουκλες μια λευκη και μια μαυρη και τα ρωτησαν ποια ειναι πιο ομορφη επελεξαν την λευκη.Οταν μετα τα ρωτησαν ποια κουκλα μοιαζει πιο πολυ μαζι τους επελεξαν την μαυρη.Εβλεπες την απογοητευση ζωγραφισμενη στα προσωπα τους.Τι λες να εκανε αυτο στην αυτοπεποιηθηση τους?


Ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω,δεν κατακρινω τα οσα λες,απλα το ακουω συνεχεια αυτα και ηθελα να τοποθετηθω!

GeorgiaGR είπε...

Katalava ti ennoeis kai se euxaristw pou mou eksefrases th gnvmh sou. Sumfwnw apoluta me sena oson afora ta protypa omorfias...1000%!! Apla, prepei na dinetai h armozousa prosoxh sto kathe thema... kai auto den to thewrw exisou symantiko me alla! H sugekrimenh koinothta exei megalytera provlhmata na lusei kata th gnwmh mou!