Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος κερδίζει το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Λοκάρνο

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

Μια ακόμα επιτυχία σημείωσε ο ελληνικός κινηματογράφος στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Η ταινία του Φίλιππου Τσίτου Ακαδημία Πλάτωνος απέσπασε τη Λεοπάρδαλη Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Αντώνη Καφετζόπουλο, το Βραβείο Οικουμενικότητας και το Βραβείο Νεότητας.

«Το πιο ωραίο που μου συνέβη στο Λοκάρνο ήταν η ανταπόκριση του κοινού. Με πλησίαζαν στο δρόμο και μου έδιναν συγχαρητήρια για την ταινία. Έβλεπες ότι το ενδιαφέρον τους είναι ζωντανό, είχαν μεγάλη διάθεση να μιλήσουμε για την ταινία. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα για τους συντελεστές μιας ταινίας· είναι η επιβράβευση των κόπων μας. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για τα βραβεία και είμαι περήφανος για τον Καφετζόπουλο, ο οποίος μάγεψε το Λοκάρνο.», λέει ο Φίλιππος Τσίτος.

Το Βραβείο Ερμηνείας για τον Αντώνη Καφετζόπουλο αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες για μια τόσο σημαντική διάκριση για έλληνα επαγγελματία ηθοποιό. «Είμαστε ευχαριστημένοι, κυρίως από την αποδοχή του κόσμου. Η ταινία «μίλησε» στους θεατές και για τέσσερις μέρες ζήσαμε μια έντονη ατμόσφαιρα.», λέει ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Η Ακαδημία Πλάτωνος είχε τρεις προβολές στη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι οποίες ήταν sold out. «Η αποδοχή στην αίθουσα ήταν πάρα πολύ θερμή. Είχα την αίσθηση ότι η ταινία είχε φτιαχτεί ειδικά για αυτό το κοινό», λέει ο Φίλιππος Τσίτος.

Το Βραβείο Οικουμενικότητας συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 20.000 ελβετικών φράγκων για τη διανομή της ταινίας στην Ελβετία, και το Βραβείο Νεότητας, το οποίο απονέμει μια Επιτροπή Νέων, με το ποσό των 2.000 ελβετικών φράγκων.
Πηγή: gfc.gr

Ετικέτες