Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Volkswagen: Η εξαγορά της Porsche ανοίγει νέους ορίζοντες

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009



Η εμφατική εξαγορά της Porsche από τη Volkswagen σηματοδοτεί το τέλος μιας πικρής εποχής και την απαρχή μιας διάχυτης διάθεσης κυριαρχία στην αγορά.

«Η Volkswagen και η Porsche εισέρχονται σε μια νέα εποχή, η εταιρεία έχει τα μέσα να φτάσει στην κορυφή», ξεπερνώντας ακόμη και την Toyota μέχρι το 2018, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάρτιν Βίντερκορν, μιλώντας από το επιτελείο της εταιρείας στο Βόλφσμπουργκ.

Η Volkswagen, ήδη η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, και η Porsche, ήλθαν σε συμφωνία το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, δίνοντας τέλος σε τέσσερα χρόνια εσωτερικής διαμάχης και προστριβών. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2011, κλείνοντας ένα άσχημο κεφάλαιο στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που ξεκίνησε το 2005.

Μετά από προσπάθειες και των δύο πλευρών να εξαγοράσουν η μία των άλλη, η Porsche είναι τελικά εκείνη που θα ενταχθεί στον ήδη μεγάλο στόλο του ομίλου της Volkswagen που περιλαμβάνει τις Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Scania και Skoda.

Αναλυτές έχουν ωστόσο προειδοποιήσει ότι παρά τα οφέλη αυτής της εξέλιξης σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους για τη Volkswagen, καθώς η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο μεγαλύτερος προέρχεται από τη χρήση των αποθεματικών του ομίλου στη συμφωνία, ενώ κάποια έξοδα που θα προκύψουν δεν είναι ακόμη γνωστά.

Αύξηση του κεφαλαίου της VW

Αύξηση του κεφαλαίου της κατά 4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Volkswagen AG για την εξαγορά μεριδίου της Porsche.

Συγκεκριμένα, η Volkswagen σκοπεύει να εξαγοράσει το 42% του βραχίονα της Porsche AG και το 100% της θυγατρικής της εταιρείας συμμετοχών Porsche Automobil Holding SE έναντι 3,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.


ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες