Developed by

Kladosweb | Blog Development
Αν σου αρέσει το Blog , αξιολόγησέ το στο allblogs.gr

Ποιος έβαλε το λουκέτο στο Τρωκτικό;

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2009




Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε πως σβήνονται blogs από τη… μαμά Google, με την πρόφαση ότι παραβιάζονται οι Όροι Υπηρεσίας Blogger. Κερασάκι στην τούρτα… η διαγραφή του πρώτου blog της Ελλάδας, ψάχνοντας όλοι να δούμε ποιον όρο παραβίασε…

Το Τρωκτικό είναι η αλήθεια πως «ενόχλησε» πολλούς με τις αναρτήσεις του και κυρίως με την ανεξάρτητη και χωρίς «προσκολλήσεις» ενημέρωση που παρείχε στον κόσμο. Σίγουρα έχει κάνει λάθη, μπορεί αρκετές φορές να παρασύρθηκε στην υπερβολή, πάντα όμως κρατούσε ένα επίπεδο και ποτέ δεν ξεπέρασε τα όρια σε κριτική, σχολιασμό και σάτιρα.
Η άρση του δημοφιλέστερου ιστολογίου στη χώρα, δεν είναι παρά μια ηλίθια κίνηση που δε θα καταφέρει τίποτα παραπάνω, από το να… θυμώσει τα τρωκτικά. Καταρχήν, οι πλατφόρμες που προσφέρονται για να φιλοξενηθεί ένα blog, είναι πολλές, όπως πχ. αυτή της Wordpress, η οποία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για… παράπονα. Είναι από τους πιο αξιόλογους servers που υπάρχουν στην αγορά και από τους πλέον εύχρηστους.
Επίσης, το Τρωκτικό έχει ένα άλλο ισχυρό όπλο, το οποίο ήδη φαίνεται να αυτοπυροδοτείται από τη στιγμή που έπεσε το «λουκέτο». Οι υπόλοιποι bloggers και οι χιλιάδες αναγνώστες ιστολογίων.
Πολλά ιστολόγια, βάζω και το δικό μου μέσα, οφείλουν την ύπαρξή τους στο Τρωκτικό, το οποίο χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς τα κόμπλεξ του ανταγωνισμού των παραδοσιακών ΜΜΕ και μέσα στα πλαίσια των αμοιβαίων… links, έχει βοηθήσει να διαδοθούν και να τα μάθει ο κόσμος. Είναι πλέον προφανές, πως η υποστήριξη στα Ποντικάκια μας, είναι… πρωτόγνωρη.
Να σημειώσουμε πως και το Mediasoup, τάσσεται..."συναισθηματικά" υπέρ του Τρωκτικού, πάντως για να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις, περιμένουμε τις εξελίξεις στο θέμα, ώστε να αποκτήσουμε πιο σαφή εικόνα και να δούμε ποιος φταίει και γιατί.

Στη βραχύβια παρουσία μας στο διαδίκτυο, δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν, δεν μας έχει υποστηρίξει κανείς από τους μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ και η μόνη στήριξή μας είναι τα blogs.


Ίσως φανεί υπερβολικό, πάντως πιστεύω πως στο κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου, δεν έχει υπάρξει τέτοιος ξεσηκωμός στο διαδίκτυο… Που σημειωτέον, εκεί έχασαν τη δουλειά τους εκατοντάδες άνθρωποι, ενώ στη δική μας περίπτωση, μιλάμε για… ερασιτέχνες που απλά έκαναν blogging.
Τώρα για το ποιος κρύβεται πίσω από το κλείσιμο… δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Το ίδιο το θύμα, αφήνει αιχμές για τον Τριανταφυλλόπουλο και ίσως να μην έχει άδικο. Η κόντρα ήταν γνωστή εδώ και καιρό και ο ίδιος ο δημοσιογράφος απειλούσε πως η «ώρα του τρωκτικού πλησιάζει».

Μερικές απορίες
1.Η Google έχει και Έλληνες διαχειριστές, οι οποίοι επιβλέπουν ποια blogs παραβιάζουν (ντεμέκ) τους όρους που έχει θέσει η μητρική εταιρεία;
2. Λέτε να έχει καμία σχέση το λουκέτο, με τη μήνυση του Παπαδρόσου προ ημερών στο Τρωκτικό;
3. Η άρση είναι προσωρινή ή μόνιμη;

Dr.SeenG

ΑΠΟ : MEDIASOUP



ΑΡΑΧΤΟΙ και ΛΑΙΤ

Ετικέτες , ,